Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica

Ksenija Pajić

Ksenija Pajić
Foto: import
1/4
01.12.2016.
u 00:00

U srednjoj školi postala je član školske dramske grupe, a potom i član Muzičke omladine. Za ulogu u "Oficiru s ružom" dobila je glavnu nagradu na međunarodnom festivalu u Valenciji. Širokom tv gledateljstvu proslavila ju je uloga Nine, žene Crnog Džeka, kojeg je tumačio Slavko Brankov, u seriji za djecu i mlade "Smogovci".

Hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica Ksenija Pajić rođena je u Rijeci 30. lipnja 1961., gdje je završila osnovnu i srednju školu. Ima mlađu sestru Sandru. Imala je sretno i bezbrižno djetinjstvo u Rijeci.

Obiteljske prilike bile su vrlo sređene, majka je bila kod kuće i brinula se o kćerima.

Školovanje je prošlo vrlo bezbolno. Tijekom osnovne škole bavila se gimnastikom.

U srednjoj školi postala je član školske dramske grupe, a potom i član Muzičke omladine te je odgledala sve što se u to vrijeme u riječkom kazalištu moglo gledati.

U Rijeci je u to vrijeme bila vrlo aktivna amaterska kazališna grupa Alternativa, čiji su članovi bili neki njezini vršnjaci,  studenti, a i stariji. Rad u toj grupi  odredio je izbor njezina zanimanja. Kseniji pajić se tada učinilo da bi se u životu mogla baviti glumom.

Kad je u to vrijeme u Rijeci gostovao Teatar u gostima s predstavom "Ševa", nije ni slutila da će nekoliko godina poslije ona osobno glumiti u Teatru u gostima.

Odlazak na studij u Zagreb Kseniji Pajić je bio popriličan šok: podstanarstvo, neprestano mijenjanje stanova koji nikada nisi bili adekvatni i uvijek preskupi.

Kao studentica je počela raditi na Dubrovačkim ljetnim igrama, sudjelovala  je “Hamletu” i “Hekubi”, a čim je 1984. godine diplomirala, završila je u Teatru u gostima. Relja Bašić ju je primijetio dok je branila diplomsku radnju te je pozvao . počela je raditi s glumcima kao što su Ana Karić, Boris Buzančić, Vanja Drach... U Teatru u gostima igrala je dvije sezone, nakon čega ju je Miro Međimorec pozvao u Dramsko kazalište Gavella. Tamo se tada igrala “Leda”. Kako  Mirjana Majurec iz zdravstvenih razloga više nije mogla glumiti, pa je Ksenija “uskočila” u ulogu Klare. Uslijedio je poziv za drugu predstavu, “Viktor ili dan mladosti”, koju je režirao Paolo Magelli.

Nakon te dvije predstave 1987. Dobila je stalni angažman. Istovremeno počela je raditi za televiziju. Godine  1986. Glumila je u filmu Rajka Grlića  “Za sreću je potrebno troje”.

Ksenija Pajić
1/4

Godinu dana kasnije snimila je film “Oficir s ružom” s Dejanom Šorkom, pa je tako krenula i uspješna filmska karijera. Za ulogu u "Oficiru s ružom" dobila je glavnu nagradu na međunarodnom festivalu u Valenciji.

Širokom tv gledateljstvu proslavila ju je uloga Nine, žene Crnog Džeka, kojeg je tumačio Slavko Brankov, u seriji za djecu i mlade "Smogovci".

- Ako pogledate “Smogovce”, svaka repriza ima visoku gledanost, gledaju je i stare generacije, ali i oni koji tek stasaju. Ta serija ima jednu posebnu draž i toplinu, zato i mislim da bi se produkcija i danas trebala usmjeriti na takvo što, jer sam uvjerena da bi se moglo napraviti novih dobrih serija za tu populaciju - kaže Ksenija.

2004. godine dobiva ulogu bogatašice Ane Jurak u prvoj hrvatskoj telenoveli "Villa Maria". Nastupa u sve tri nadolazeće AVA-ine telenovele zbog čega su je prozvali kraljicom hrvatskih sapunica. U "Ljubavi u zaleđu" tumačila je vlasnicu trač časopisa "Stars" Kseniju Fisher, a u "Običnim ljudima" igra Tamaru, najbolju prijateljicu glavne junakinje Vanje (Vanessa Radman).

Nakon gostujućih uloga u humorističnim serijama "Zauvijek susjedi" i "Bitange i princeze", 2007. vraća se na male ekrane u povijesnoj telenoveli "Ponos Ratkajevih". U 2009. godini, gostovala je u humorističnoj seriji "Luda kuća".

Među inim nagradama, primjerice, na Danima satira, dobitnica je i Nagrade udruženja dramskih umjetnika za uloga Gvandolen u predstavi Važno je zvati se Ernest".

Početkom devedesetih udala se za pijanista Emila Vukova, sina Vice Vukova, s kojim ima kćer Vitu (1992.), a razveli su se kad su Viti bile tri godine. Par je ostao u dobrim odnosima, a o svom odnosu s bivšim svekrom, za kojega ima samo riječi hvale, poznata glumica kazala je da je bio dobar i da su se njih dvoje uvijek lijepo slagali.

- Najslabijom i najranjivijom osjećala sam se nakon razvoda. To mi je bila najveća trauma. Ono što je po meni tu najbitnije jest da partneri, pogotovo ako imaju djecu, ostanu u civiliziranom odnosu. Mi smo odrasli ljudi i svatko ima pravo ići svojim putem, ali smatram da dijete treba i očevu i majčinu ljubav -  objašnjavala je  Ksenija Pajić nakon razvoda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije