Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazališna i filmska glumica

Katarina Bistrović Darvaš

Katarina Bistrović Darvaš
Foto: Davor Višnjić
1/2
01.12.2016.
u 00:00

Nakon diplome na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu postaje članicom ansambla ZKM-a. Dobitnica je brojnih nagrada. Najzapaženiju uliogu je ostvarila je u Vrdoljakovoj Dugoj mračnoj noći (2004.), filmu i igranoj seriji koja je najgledanija u povijesti HTV-a.

Katarina Bistrović-Darvaš rođena je 1972. godine u Zagrebu. Išla je u X gimnaziju u kojoj dramski odgoj ima dugu i uspješnu tradiciju još od vremena TOC-a “Nikola Tesla’’. Iz te srednjoškolske glumačke družine izašli su naraštaji uspješnih recitatora i glumaca, od kojih valja istaknuti baš Katarinu Bistrović-Darvaš (i Borisa Svrtana).

Nastupali su na brojnim susretima, festivalima, natjecanjima, obišli mnoge hrvatske gradove: Pulu, Dubrovnik, Viroviticu, Križevce, Umag, Biograd, Zadar, Šibenik, Sisak. Sudjelovala je na kazališnim radionicama, završila tečaj scenskoga govora, višekratno polazila Govorničku školu.

Nakon diplome na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu postaje članicom ansambla ZKM-a. Nastupala je  u više kazališnih kuća i grupa ( Teatar ITD, Kerempuh, Ulysses,Bacači sjenki, Eurokaz) i u brojnim filmovima.

Radi i kao vanjski suradnik na ADU, na katedri za scenski pokret. Zapažene uloge u kazalištu ostvarila u mnogim kazališnim predstavama.

Nastupila je i u spektaklu Jana Fabrea, Requiem za metamorfozu, premijerno prikazanom na festivalu u Salzburgu 2007. Godine. 

Katarina Bistrović Darvaš
1/2

Dobitnica je brojnih nagrada. Značajnije uloge ostvarila je u filmovima: Crna kronika ili dan žena , Isprani, Rastanak, Rastreseno gledanje kroz prozor" , Okus limuna"  Svaki put kad se rastajemo",  Lopovi prve klase" , Ono sve što znaš o meni"  itd.

Pa ipak, najzapaženiju uliogu je ostvarila je u Vrdoljakovoj Dugoj mračnoj noći (2004.), filmu i igranoj seriji koja je najgledanija u povijesti HTV-a.

Od tv serija još je igrala u " Obiteljskoj stvari",  "Bitange i princeze, " Stipe u gostima" ( 2008.) te u Vrdoljakovoj seriji „Tito“ u kojoj je igrala Hertu Hass u "Titu" ( 2010.).
Podržava sve akcije pomaganja ljudima, a simpatizira akciju Kupujmo hrvatsko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije