Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometaš, bivši reprezentativac, igrač Osijeka, Dinama, Padove, Valencije i Panathinaikosa

Goran Vlaović

goran vlaović
Foto: Pixsell
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Nekadašnji reprezentativac i golgeter Osijeka, Dinama, Padove, Valencije i Panathinaikosa. U kockastom dresu odigrao je 52 utakmice i postigao 15 golova.

Goran Vlaović, nekadašnji reprezentativac i golgeter Osijeka, Dinama, Padove, Valencije i Panathinaikosa, rođen je 7. kolovoza 1972. u Novoj Gradiški. Trenutačno radi kao stručni televizijski komentator na HRT-u i uglavnom komentira utakmice hrvatske nogometne reprezentacije.

Za Dinamo je odigrao 81 utakmicu i postigao 61 gol, a u plavom dresu je čak dvije godine za redom i to 1983. i 1984. bio najbolji strijelac Hrvatske nogometne lige. S Valenciom je osvojio Copa de Rey i Superkup Španjolske.

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju debitirao je 1992. protiv Australije u prijateljskoj utakmici. U kockastom dresu odigrao je 52 utakmice i postigao 15 golova. U svojoj nogometnoj karijeri igrao je za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Engleskoj, te na svjetskim prvenstvima u Francuskoj, Japanu i Koreji s tim da u Japanu i Koreji ni jednom nije ušao na teren.

Sve tri utakmice proveo je na klupi. Jedna zanimljivost vezana je za Gorana Vlaovića. Njegov pogodak Turskoj na Euru u Engleskoj, koji je postigao pred sam kraj utakmice, prvi je pogodak hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima. Taj gol je portal FourFourTwo svrstao među deset najboljih zgoditaka na tom Euru.

Nakon 18 godina braka 2011. Goran Vlaović i njegova supruga Milana, rođena Bebić, su se rastali. Ta je rastava mnoge iznenadila jer je brak nogometaša i hrvatske spisateljice izgledao skladan. Zanimljivo je da su nakon raskida braka Goran i Milana zajedno  s troje djece - sinovima Stjepanom i Mariom, te kćeri  Nikom ljetovali, ali, kako su rekli novinarima, samo kao prijatelji. 

goran vlaović
1/4

Milana je u jednim novinama progovorila i o životnoj drami koja ih je zatekla nakon vjenčanja. 'U početku je sve bilo divno i krasno, ali nekoliko godina kasnije otkrilo se da Goran hitno mora na tešku operaciju glave. Jedna malo jača lopta i srušio bi se mrtav na licu mjesta. Srećom, to smo brzo otkrili, a živo je čudo da je operacija uspjela i da je on nastavio igrati nogomet.

Prije operacije najpovoljnije su prognoze bile da će, ako preživi zahvat, ostati invalid. Možete zamisliti kako su nam izgledali ti dani, tjedni i mjeseci prije operacije', rekla je Milana.

Njih dvoje bili su u građevinskom biznisu. Kako su novine tada izvještavale Goran i Milana gradili su sedam stambenih objekata na ekskluzivnoj lokaciji na Jarunu. To je bio prvi njihov posao u graditeljstvu i s nekretninama.  Nakon rastave Goran je u vezi s 14 godina mlađom Ivanom Recek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije