Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratar NK Dinamo i hrvatske reprezentacije

Dražen Ladić

DRAŽEN LADIĆ
Foto: import
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Počeo je braniti u Varteksu 1980. Jedini je hrvatski reprezentativac koji nikada nije igrao u inozemstvu

Golman Vatrenih koji su bili treći na svijetu Dražen Ladić rođen je 1. siječnja 1963. u Čakovcu. Jedini je hrvatski reprezentativac koji nikada nije igrao u inozemstvu, a u svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri promijenio je samo tri kluba. 

Počeo je braniti u Varteksu 1980., a četiri godine poslije otišao je u bugojansku Iskru koja je u to vrijeme bila svojevrsna Dinamova filijala. Dvije godine u drugoligašu iz Bugojna bile su dovoljne da se vrati u Maksimir. To se dogodilo 1986. i do 2000. je branio u Dinamu. U četrnaest sezona u Maksimiru Ladić je odigrao 802 utakmice za Dinamo i po tome je rekorder kojega će teško nadmašiti više ijedan Dinamovac.

U reprezentaciji bivše države nastupio je samo dva puta, a za Hrvatsku je branio čak 10 godina i odigrao je 59 utakmica. Svojim obranama na SP u Francuskoj uveliko je doprinio da Hrvatska osvoji treće mjesto na svijetu. To mu je bio prvi i jedini nastup na SP, a prije toga dvije godine također je bio na golu Hrvatske na Euru u Engleskoj.

Posljednji službeni nastup za Vatrene imao je 28. svibnja 2000. kada je u prijateljskoj utakmici protiv Francuske u Maksimiru branio samo prvih deset minuta koje su simbolično označavale njegovih deset godina u reprezentaciji Hrvatske. Na leđima je umjesto jedinici nosio broj 59. koji je označavao broj odigranih utakmica.

Posebno ga je cijenio pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman čijom zaslugom nikada iz Dinama nije otišao u inozemstvo i bio je dio generacije Dinama koja je pod Zlatkom Canjugom kao predsjednikom kluba igrala Ligu prvaka. Nakon završetka karijere počeo se baviti trenerskim poslom.

U kolovozu 2006. postao je izbornik hrvatske mlade reprezentacije, a pet godina kasnije, točnije krajem siječnja 2011. dobio je otkaz nakon skandala u kojemu je otkriveno da je navodno lažirao policu auto-osiguranja.

DRAŽEN LADIĆ
1/4

Naime, policija je utvrdila da je Klaudija Juras iz Dubrovnika krivotvorila službene isprave i pomagala u pokušaju prijevare, a nekadašnji golman hrvatske nogometne reprezentacije Dražen Ladić ju je poticao na krivotvorenje isprava te na taj način pokušao prevariti poslovnicu Croatia osiguranja u Dubrovniku, pisalo je u priopćenju PU nakon otkrivanja tog skandala. Ladić štetu nije uspio naplatiti jer je osiguravajuća tvrtka otkrila pokušaj prijevare.

Dražen Ladić uvjetno je osuđen na godinu dana zatvora uz kušnju od tri godine jer je u rujnu 2010. u Zagrebu vozeći se Mercedesom prošao kroz križanje Kačićeve i Klaićeve ulice u trenutku kada je na semaforu bilo crveno svjetlo. Tako je skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj su teško ozlijeđena dvojica maloljetnika i jedan osamnaestogodišnjak.

Ladić je bio u 18 godina u braku sa Spomenkom, a rastali su se tijekom 2007. godine. Iz toga braka ima dvije kćeri - Sandru i  Saru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije