Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Završen stečaj Peveca, osniva se nova tvrtka sa 750 dioničara

Iz dva Peveca nastat će nova tvrtka Pevec d.d. Zagreb sa sjedištem u Bjelovaru. Prema konsolidiranom izvješću za 2011. oba su Peveca u 2011. ostvarila 10,5 milijuna kuna dobiti te 613 milijuna kuna ukupnih prihoda.
12. ožujka 2012. u 14:12 1 komentara 842 prikaza
darko šket (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Završen je stečaj dvaju Peveca d.o.o. Zagreb i Bjelovar, iz kojih će za najviše 60 dana niknuti nova tvrtka Pevec d. d. Zagreb sa sjedištem u Bjelovaru.

U stečaju "teškom" 1,9 milijardi kuna, u kojemu je svoja potraživanja prijavilo 650 tvrtki, tisuću radnika te osam banaka, u početku je bilo teško vidjeti imalo optimističan kraj. No samo godinu i pol kasnije, od prijedloga stečajnog upravitelja da se izrade stečajni planovi, koje su krajem 2011. prihvatili vjerovnici, danas je odlukom stečajne upraviteljice Trgovačkog suda u Bjelovaru doneseno i rješenje o potvrdi stečajnog plana kojim Pevec ide dalje.

Dioničko društvo imat će 750 dioničara i 900 zaposlenih. Isplata na račune vjerovnika prvog višeg isplatnog reda, njih 1373 za Pevec Zagreb i 688 za Pevec Bjelovar (otpremnine i plaće koje im nisu isplaćene), bit će u četiri rate do kraja godine, od kojih će prva u iznosu od oko 9 milijuna kuna biti isplaćena najkasnije u roku 15 dana. Uspješnost stečaja s preustrojem tim je veća što je realiziran u vrlo kratkom roku, uz zalaganje stečajnih upravitelja, a dobra suradnja s vjerovnicima rezultat je opstanka prvog hrvatskog trgovačkog lanca koji danas uspješno posluje.

Prema konsolidiranom izvješću za 2011. oba su Peveca, koja će uskoro biti jedna tvrtka, ostvarila 10,5 milijuna kuna dobiti te 613 milijuna kuna ukupnih prihoda.

Adventski ugođaj na jugu
Adventski ugođaj na jugu
Split i Dubrovnik tradicionalno pripremaju veseli program za sve uzraste
  • vilica:

    Zvuči optmistično. Drago mi je zbog radnika prije svega. Moj prijedlog: uredite malo dućane (to mogu i sami radnici ako ih se motivira i stimulira) i ubacite dobre akcije. Svi želimo hrvatski dućan takve robe, a ne da moramo u ... prikaži još! bauhausu i baumaxu kupovat