Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Granolio zahtijeva predstečaj

Vodećem domaćem proizvođaču pšeničnog brašna blokirani računi

brašno
Duško Marušić/PIXSELL, ilustracija
22.07.2017.
u 01:00

Granolio je dao pozajmnicu Agrokor trgovini, koja je 31. ožujka ove godine iznosila 11,9 milijuna kuna.

Vodeći domaći proizvođač pšeničnog brašna Granolio i jedan od dobavljača Agrokora ima blokirane račune, obavijestila je kompanija jučer putem Zagrebačke burze, zbog čega je privremeno obustavljeno trgovanje dionicama tvrtke.

Transakcijski računi blokirani su, tvrtka je podnijela prijedlog o otvaranju predstečajnog postupka te poduzima sve kako bi u najkraćem roku podmirila obveze i deblokirala račun. Granolio je od Agrokora prije nekoliko godina kupio mlinarski biznis i postao značajan proizvođač pšenice i brašna, s udjelom od 20%, a suvlasnici su među ostalim i Zdenke iz Velikih Zdenaca.

U izvješću o poslovanju u prvom tromjesečju 2017. objavili su koliko im Agrokor duguje. Granolio je dao pozajmnicu Agrokor trgovini, 31. ožujka bila je 11,9 milijuna kuna, a grupa ima i regresne obveze na taj dan, od 85 milijuna kuna na poziciji ostalih kratkoročnih obveza te ostala kratkotrajna potraživanja u istoj vrijednosti, sve vezano uz Agrokor.  

Komentara 4

DU
Deleted user
09:47 22.07.2017.

pocelo je....agrokor je bye bye i svi koji su popcanom vrpcom vezani padaju zajedno sa njime

TT
TTjac
11:27 22.07.2017.

U slobodnoj tržišnoj ekonomiji, koja je za nas SF film, ovakvim pacijentima se gase aparati bez milosti.

EM
emojmile
15:25 24.07.2017.

E da da... Lavina je krenula. Čekamo dalje žrtve. A Ramljak svaki mjesec 50.000 u djep. Bas me zanima sta on točno radi kad ima konzultante, vladu, ministarstva. Samo delegara, ilismislja ili odradjuje sto mu kazu. Za tu plaću ima.boljeg kadra. A možda ipak ima opis radnog mjesta. Dalic je.napisala.. A mozda ćemo poceti mi.koji sve plaćamo dobivati inf..sto tko i koliko je dužan i kad ce drzava u stečaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije