Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlada ne priprema interventni nego investicijski fond

vlada RH
Dalibor Urukalović/Pixsell
18.12.2009.
u 10:40

Tko dobije Hanfinu dozvolu za rad i prikupi propisani iznos (naš izvor iz Ministarstva financija kaže da je riječ o 100 do 200 milijuna kuna privatnoga kapitala), dobit će još toliko od države.

U namjeri da ohrabri ulagače Vlada priprema teren za jaču suradnju privatnog i javnog sektora putem rizičnih fondova. Zakon o investicijskim fondovima mogao bi poslužiti kao okvir za cijeli projekt, a sugovornik iz Ministarstva financija navodi da bi država bila ravnopravan partner ulagačima koji mogu osigurati 50 posto kapitala za projekt.

Fondovi bi morali ispuniti kriterije koje ispunjavaju i drugi fondovi rizičnog kapitala te imati Hanfinu dozvolu za rad. Slične investicijske fondove, prema modelu privatnog i javnog partnerstva, imaju Finska, Engleska, Češka i sl. Ideje su da privatni partner osigura od 100 do 200 milijuna kuna (odredit će se koliko) da bi ga država podržala s još toliko. Vlada ne bi upravljala fondovima, ali bi imala pravo veta. Sugovornik kaže da su neki taj projekt pogrešno protumačili kao najavu osnivanja interventnog fonda, što traži HUP.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
11:58 18.12.2009.

venlo Nazivaju nas oni i gore nego budalama..

MS
mudako saka
11:15 18.12.2009.

momak23 stvarno si jadno proziran

DA
dadacc
11:07 18.12.2009.

mene samo jebe što plaćamo jebene sindikate, a odluke donose bez našeg mišljenja, mene da se pita neka si zabiju tih 600 kuna u šupak i neka izvuku državu sa tih naših 600 kuna iz krize, ako ne misle dati cijelu božićnicu neka ne daju pola nećuuu poooola, i onda lijepo tužbe i do kurca više ova vlada i banda u njoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije