Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvozna tržišta

Vindijin Cekin prvi u Srbiji dobio izvozni broj za EU

cekin
Arhiva Vl-a
07.07.2010.
u 16:01

Poslovni sustav Vindija dosad je u Srbiji uložio više od 22,5 milijuna eura u modernizaciju peradarskih farmi i industrije mesa, moderne skladišno-distributivne centre i specijalna distributivna vozila.

Vindijina peradarska industrija Cekin iz Plandišta prva je u Srbiji uskladila proizvodnju s veterinarsko-sanitarnim propisima i dobila izvozni kontrolni broj za izvoz mesa peradi i prerađevina na tržišta Europske unije.

Poslovni sustav Vindija vlasnik je Privrednog društva za proizvodnju i trgovinu Vindija Lajkovac od početka 2009. u čijem sastavu djeluju peradarsko-brojlerske farme tvornice stočne hrane u Valjevu, industrija mesa u Plandištu te novi skladišno-distributivni centri Lajkovac i Niš s novim specijaliziranim vozilima za distribuciju prehrambenih proizvoda. U modernizaciju farmi i industrije mesa, moderna skladišta te specijalna distributivna vozila i rashladne vitrine na prodajnim mjestima u proteklih je godinu dana uloženo više od 22,5 milijuna eura. No, investicije se nastavljaju tako da se trenutačno na području Ruklada gradi jedna od najmodernijih farmi za tov peradi u svijetu – kapaciteta 320.000 pilića u turnusu.

Tijekom modernizacije industrije mesa u Plandištu u proteklih godinu dana izgrađeni su sofisticirani higijensko-sanitarni koridori, ugrađene najsuvremenije linije za rasijecanje i pakiranje mesa peradi te trenutačno najmodernija oprema za proizvodnju peradarskih prerađevina.

Primjenom kontrolirane sljedivosti od uzgoja do stola, sanacijsko–sanitacijskih operativnih postupaka u sklopu standarda HACCP, najveća hrvatska prehrambena industrija proizvodi danas u Srbiji 61 proizvod robne marke Cekin, od kojih je 11 nagrađeno najvišim odličjima na nedavno održanom Novosadskom sajmu, jednom od najvećih sajamskih manifestacija jugoistočne Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije