Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S 1. rujna

Uljanikovi kupci otkazali četiri broda

Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
03.09.2018.
u 15:23

Obje kompanije, Automarine Transport i Siem Shipping dio su grupacije SIEM

Uljanikovi kupci otkazali su s 1. rujna ugovore za ukupno četiri novogradnje, izvijestio je Uljanik u ponedjeljak putem Zagrebačke burze.

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda sklopljenog s kompanijom Automarine Transport s Kajmanskog otočja za brod za prijevoz automobila i kamiona, kupac je 1. rujna jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda, te ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane, kaže se u obavijesti na burzi.

Automarine Transport raskinuo je istog dana i ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih značajki, na kojem su aktivnosti na zahtjev kupca već ranije obustavljene.

Kompanija Siem Shipping jednostrano je raskinula ugovore o gradnji za brodove za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca, te fizička proizvodnja brodova nije ni započela. 

Obje kompanije, Automarine Transport i Siem Shipping dio su grupacije SIEM.

Pogledajte video prosvjeda radnika Uljanika:

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Toni Broo
Toni Broo
16:06 03.09.2018.

Zašto DORH ne brine o Uljaniku, a brine o npr. finacijama Dinama? Gdje ste DORH-ovci u aferi 3.maj i Uljanik ? Milijarde cure iz te SDP-ove i IDS-ove javno-privatne kompanije, 4 tisuće radnih mjesta propada zbog pljačke koju provode SDPP i IDS kadrovi, ali bitno da DORH misli na 180 zaposlenika Dinama koji imaju iznadprosječne plaće i koji su "ugroženi od mutnog" poslovanja Zdravka Mamića. Nema vas DORH-ovci u aferi Uljanik jer ste partijski činovnici i sluge pojedinaca iz SDP-a i IDS-a te njihovih tajkuna i kada bi nešto istraživali oko Ujanika trebali bi sami sebe uhititi zbog višegodinjeg zataškavanja pljačke u tim kompanijama. Samo zabavljajte i hranite svoju svjetonazorsku javnost razno raznim Mamićima, njihovim navodnim aferama dok drugovi pljačkaju pod vašom zaštitom. Cvitan i onaj tko ga je doveo na čelo DORH-a trebaju biti predneti istraga i to odmah. Pljačku države provode likovi u DORH-u i oni koji dijele njihov jugo-ljevičarski svjetonazor.

Avatar BojnaČavoglave
BojnaČavoglave
15:52 03.09.2018.

.Jakovčiću uskraćena sredstva za kupovinu Audi S7 , djeca Afrike prikupljaju pomoć

ST
stefj
15:53 03.09.2018.

Zapravo tu ništa nije sporno osim toga da su de facto plaće isplaćene iz proračuna. Ako firma ne može isporučiti naručenu robu, normalno je da će je kupac potražiti negdje drugdje. Nije to država pa da moraju uplaćivati namete i nemaju izbora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije