Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U Splitu danas svečano otvoren Microsoftov inovacijski centar

Projekt je dio Microsoftove inicijative „Unlimited Potential“ čiji je cilj otvaranje društvenih i ekonomskih prilika kroz programe i proizvode.
05. svibnja 2010. u 15:35 0 komentara 2 prikaza
microsoft split
Foto: Arhiv VL

Danas je u Splitu svečano otvoren novi Microsoftov inovacijski centar (MIC), drugi po redu u Hrvatskoj. Centar je otvoren uz podršku Grada Splita i smješten u zgradi Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Ovaj projekt dio je Microsoftove inicijative „Unlimited Potential“ čiji je cilj otvaranje društvenih i ekonomskih prilika kroz programe i proizvode koji doprinose transformaciji obrazovanja, unapređenju inovativnosti te poticanju zapošljavanja.

Microsoftov inovacijski centar u Splitu priključuje se svjetskoj mreži s više od 130 centara, čime mu se omogućuje pristup cijelom nizu programa, projekata, znanja i mogućnosti. Već u samom početku centar u Splitu otvara se s ambicioznim planovima širenja niza novih znanja, stjecanja novih iskustava ali i osposobljavanja certificiranih stručnjaka i novih tvrtki te poticanja inovativnih projekata.

Ciljevi centra su održati više od 50 edukacijskih tečajeva i radionica, raditi s više od 20 proizvođača programske podrške, certificirati 60 informatičkih stručnjaka, te zajedno raditi na više od 12 novih proizvoda u idućoj godini. Ukupan broj ljudi koji će proći razne oblike suradnje s inovacijskim centrom bit će veći od 1200, što u konačnici mora rezultirati i boljim mogućnostima pokretanja novih poslovnih vrijednosti, ali i omogućavanju dodatnog zapošljavanja u informatičkim djelatnostima.

Microsoftov inovacijski centar prije svega je namijenjen malim i srednjim poduzećima kojima osigurava infrastrukturu i resurse potrebne za razvoj inovativnih softverskih rješenja i usluga, njihovo testiranje i razradu poslovnih modela za njihovo plasiranje na lokalno i međunarodno tržište. Centar predstavlja inkubator za nove tvrtke s područja informacijske i telekomunikacijske tehnologije (ICT) i središnje mjesto za uključivanje već aktivnih IT tvrtki u suradnju na novim zajedničkim projektima. Centar pruža podršku za osmišljavanje, izradu i ispitivanje softverskih aplikacija uz pomoć stručnjaka za određenu tematiku i proizvode te osigurava infrastrukturu i resurse potrebne kako bi tvrtke lakše prilagodile postojeće aplikacije i stvarale nove i inovativne proizvode koristeći Microsoftove alate, metodologiju i resurse.

Centar će također pripremati i educirati tvrtke i po pitanju učinkovitijeg vođenja poslovanja, marketinga te prodaje rješenja i na domaćem i na inozemnom tržištu. Ujedno, jedna od značajnih uloga centra, smještenog na sveučilišnom kampusu, jest aktivna suradnja s akademskom zajednicom te otvaranje novih resursa za studente i profesore, piše u priopćenju Microsofta.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.