Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak korijenima

U Hrvatskoj idu zdravi trendovi

hamburger
Foto: Ilustracija DPA/PIXSELL
12.12.2014.
u 20:30

U hrvatskom McDonald’su ne razmišljaju o ukidanju nekih proizvoda nego o zdravijim menijima

Kako bi poboljšao silaznu putanju prodaje, koja utječe i na cijenu dionica, te ubrzao uslugu koja traje “više od nekoliko minuta”, McDonald’s će u SAD-u ukinuti osam proizvoda, a od siječnja 2015. i pet specijalnih menija. Prevelik broj proizvoda, piše USA Today, stvara gužvu u kuhinji i teret je zaposlenicima. Predugo se čeka u redu pa se najpopularniji svjetski fast food, nakon što je od 2007. ponudu proširio za 70% proizvoda, vraća korijenima, odlučeno je na sastanku McDonald’sovih dioničara.

– Smanjit će se gužve, a unaprijediti točnost i brzina usluge – kazali su Macu, koji na američkom tržištu bilježi pad prodaje od 4,6% te 4% u Aziji i Africi. Na upit hoće li novi McDonald’sov plan utjecati i na Hrvatsku, u Globalnoj hrani na čelu s Georgom Gavrilovićem mlađim, koja drži franšizu tog lanca brze hrane, smatraju da je to dobar smjer, no dinamika uvođenja takvog koncepta u nas znatno je drugačija u odnosu na tržište SAD-a.

– Da bismo krenuli s tim, trebamo uvesti drugačiju operativnu platformu i na tome raditi dugoročno – objašnjava Ivana Šapina, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću McDonald’sa Hrvatska. No s franšiznim se poslovanjem već pokazalo da svako tržište ima svoje specifičnosti. Neki McDonald’si u svijetu, primjerice, umjesto hamburgera već nude salatu i drugu “zelenjavu”, a i u hrvatskom se priklanjaju zdravijim trendovima te surađuju s neovisnim stručnjacima, nutricionistima kako bi potrošače upoznali s kvalitetom, nutritivnom vrijednosti i potencijalnim alergenima u obroku. Smanjili su i količinu soli u krumpirićima te količinu kalorija u pojedinim umacima.

Tvrde da je i ponuda doručaka, wrapova te salata na tom tragu, a razvijaju i koncept McCaféa koji nadopunjuje uobičajenu ponudu sa slasticama i toplim napicima. Kave su od dobavljača koji posluju u skladu s održivim razvojem i posjeduju certifikat Rainforest Alliance.

U Globalnoj hrani tako očekuju prihode kao i lani unatoč rastu PDV-a sa 10 na 13%.

>>Sestre Zaninović prve ambasadorice McDonald'sa u Hrvatskoj

>>Dok vi spavate, McDonald’s priprema doručak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije