Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tvrtka VIS PROI kupila 33 posto Čateksa

Jamčevinu je uplatio i varaždinski Varteks, no u nadmetanju održanom u Ivancu pobijedio je VIS PROI s ponudom od 44 kune po dionici, devet kuna više od početne cijene
28. veljače 2014. u 16:16 3 komentara 813 prikaza
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Za 3.650.000 kuna varaždinska tvrtka VIS PROI kupila je danas na javnoj dražbi 33 posto dionica Čateksa iz Čakovca. Javnu dražbu raspisao je stečajni upravitelj MTČ Tvornice čarapa u stečaju Želimir Uršulin, ponudivši 82.973 dionica Čateksa, koje su u vlasništvu propale MTČ Tvornice čarapa.

Jamčevinu je uplatio i varaždinski Varteks, no u nadmetanju održanom u Ivancu  pobijedio je VIS PROI s ponudom od 44 kune po dionici, devet kuna više od početne cijene.

>> Česi bacili oko na Čateks, Meiso na čekanju

živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • sc0rpion:

    ovo je tipicni primjer HR poduzetnika radnici rade za minimalac place kasne 3-4 mjeseca vlasnik koji je kupio VIS za 1 kunu sada kupuje drugu tvornicu od kud mu novac za aerodrom, jahtu i ostalo

  • kada:

    čudim se da nije proglašen poduzetnikom godine. Lako je u našoj državi imati i tristo firma a radnicima ne davati plaće ili ih isplaćivati u konzumovim bonovima kakav je slućaj u Visu .Mislim da neće biti bolje ni u ovoj ... prikaži još! novo kupljenoj firmi.Kod nas tako nema sankcija za neisplatu plaća još su nagrađivani od vlade.

  • abn.interijeri:

    strašno!! država otpisuje dugove i daje nekoliko mil. Varteksu a oni bi onda kupili drugu firmu ZAKEJ TO JA NEMREM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!