Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis OPG-Zlata vrijedan

Tko će ove godine biti zlata vrijedan

Večernji list zajedno s partnerima nastavlja birati, predstavljati i nagrađivati najbolje OPG-ove
26. lipnja 2020. u 13:58 1098 prikaza
pšenica
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Večernjakov izbor za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ove će godine doživjeti svoje sedmo izdanje. U ovih sedam godina predstavili smo brojne proizvođače, mlade nade, obitelji koje su počele od nule na svojim imanjima, a najbolje smo od njih, zajedno sa svojim partnerima, i nagradili. Ideja je projekta bila podržati obiteljska gospodarstva kao važnu granu naše ekonomije, kao ono što treba biti strateški cilj države u razvoju konkurentnosti domaćih proizvoda. Svih ovih godina ističemo i promičemo najbolje što Hrvatska nudi, iznosimo pozitivne priče o najuspješnijim poduzetnicima. Upozoravamo na to koliko je poljoprivreda važna, što je bjelodano postalo baš u ovom razdoblju pandemije COVID-19 kada su mnoga obiteljska gospodarstva pronašla nove kupce. Pokazujemo koliko su važni ljudi kojima je poljoprivreda život te obrazlažemo zašto je poljoprivreda bitna i za naš turizam. Usto, ističemo nužnost povećanja konkurentnosti naših malih proizvođača.

Samo prošle godine birali smo među 68 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Na kanalima Večernjeg lista i programima Hrvatske radiotelevizije objavili smo 24 velike priče, a vijesti o dobitnicima prenijeli su deseci drugih medija.

Dodjelu nagrada i ove ćete godine moći pratiti na Hrvatskoj radioteleviziji 6. rujna 2020.

U organizaciji projekta OPG zlata vrijedan pomaže nam Hrvatska radiotelevizija te suorganizator Ministarstvo poljoprivrede. Generalni je pokrovitelj projekta Podravka, zlatni su partneri Spar i Interspar, dm je ekskluzivni partner kategorije Mlada nada, a partneri projekta su HEP, HBOR i HAMAG-BICRO.

KORONAVIRUS
Što kažu rezultati serološkog testiranja? Lauc: Moguće da je već 100.000 Hrvata zaraženo!
Huawei Watch GT 2e
PROMO
Pametni satovi – Kako do manje stresa i zdravijeg života?