Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tele2 Hrvatska

Tek će ove godine roaming zaživjeti u potpunosti

Viktor Pavlinić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/2
27.01.2018.
u 11:29

Podatkovni promet u roamingu povećan je bio šest puta, no vrhunac se tek čeka

Tele2 Hrvatska uspješno je odradio proteklu godinu u svim dijelovima te prebrodili veliku regulatornu promjenu poput ukidanja roaminga u Europskoj uniji, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik uprave Tele2 Hrvatska, na jučerašnjem druženju s novinarima.

Promet u roamingu, onaj podatkovni, u slučaju Tele2 povećao se u odnosu na prethodnu godinu 6 puta, no, vjeruje Pavlinić, još uvijek to nije prava slika korisnika. Još uvijek je bilo puno njih koji nisu u roamingu koristili mobilni telefon kao i kod kuće, a vjerujem da će se to dogoditi tek ove godine, kada svi osvijeste da nema dodatnih troškova, mišljenja je Pavlinić, stoga će za sve hrvatske operatore roaming postati izazov po pitanju kapaciteta mreže.

Mobilna mreža, inače, ističe Pavlinić, odlična je i u vrhu Europe, no to nije slučaj s onom fiksnom. Tu ima niz prostora za poboljšanje i reguliranje tržišta kao i izgradnju infrastrukture posebice nakon što je Europa odobrila novac kojim se treba graditi. Usto, Pavlinić se pohvalio proizvodom Tele2 – pokućnim internetom – koji konkurira upravo u fiksnom segmentu iako radi na mobilnoj mreži. Budućnost ili 5G mreža, iako mobilna u osnovi brisat će sve više granice među mrežama, te bi uz angažman nadležnih Hrvatska mogla vrlo jednostavno biti i predvodnica tom dijelu.

Pogledajte i galeriju s CES-a u Las Vegasu:

Viktor Pavlinić
1/34
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:43 28.01.2018.

Već je zaživjelo da nadoplatiš račun sa 110kuna,izvjeste te da si uplatio,a kad ono stanje računa 0kuna-dogodilo mi se to 22.1.ove godine...

HR
Hrabraja
17:52 27.01.2018.

Tele2 5+

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije