Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen dokument

T-Mobile razmatrao spajanje s Comcastom

Ilustracija
Foto: Lino Mirgeler/DPA/PIXSELL
28.12.2019.
u 18:11

Otkriva se da je DT razmatrao i spajanja s drugim velikim igračima u kabelskoj industriji: Bright Houseom i Charterom

T-Mobile je, osim spajanja sa Sprintom, godinama razmatrao udruživanje s telekomunikacijskim i medijskim gigantom Comcastom, čime bi nastala nova tvrtka, među najvećima u svijetu. O tome se svojedobno nagađalo u medijima, no sad je objavljen dokument iz 2015. koji dokazuje na koji je način Deutsche Telekom namjeravao pozicionirati svoju američku podružnicu, prenosi Business Insider.

Izvješće pod nazivom „Definiranje pobjedničke pozicije za poslovni model u SAD-u“ izrađeno je krajem 2015. na zahtjev člana uprave T-Mobilea Thorstena Langheima i označeno je kao „povjerljivo“, a u sastavljanju je sudjelovala i konzultantska kuća McKinsey&Co.

Sudjelovanjem treće strane u izradi T-Mobile je pokušao argumentirati svoj zahtjev da se dokument ne objavi, no regulator ih je odbio. U analizi je vidljivo da se u DT-u „klade“ na bežično tržište u SAD-u koje može ponuditi veći prosječni prihod po korisniku, uz slabiju regulativu od europske. Navedeno je da je tvrtka dosegnula granice organskog rasta i pokazuje se potreba za povezivanjem sa širom industrijom kako bi mogla dalje rasti nakon 2018.

Nove informacije isplivavaju na vidjelo pod pritiskom američkih državnih regulatora koji provode nadzor nad kompanijom, nakon što je T-Mobile, koji se godinama priprema za spajanje sa Sprintom, u studenom dobio dopuštenje za to od Federalnog povjerenstva za komunikacije.

Sad je javna postala i njihova dugoročna strategija na američkom tržištu na kojem svoje prednosti za Comcast vide u tezi da je i za medijskog giganta jedina prirodna opcija migracija na mobilno poslovanje za što bi tvrtka sama teško dobila odobrenje. No, ako bi se udružili s T-Mobileom, cilj bi mogli ostvariti ulaskom na „bočna vrata“. Otkriva se da je DT razmatrao i spajanja s drugim velikim igračima u kabelskoj industriji: Bright Houseom i Charterom. Ono što je nepoznato jest – povratna informacija. Ne zna se koliko je ozbiljno menadžment DT-a razmatrao izvješće i koliko su do danas mijenjali strategiju, a na upit o tome medijima koji su zatražili obrazloženje nakon objave dokumenta nisu odgovorili. Inače, aktualni čelnik američkog T-Mobilea John Legere odstupa s pozicije 2020. pa se od njega ne očekuje očitovanje o strategiji, ali javnost i korisnici nisu baš presretni zbog šutnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije