Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nudila poslove i prakse

Styria Hrvatska aktivno je sudjelovala u studentskim projektima u svibnju

Styria
Foto: ''
1/2
30.05.2014.
u 17:26

Jedan od načina Styrijinog aktivnog sudjelovanja u stvaranju dodane vrijednosti za studente bilo je i sudjelovanje na JobFair-u na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu koji se održao 20. i 21.5.

Mjesec svibanj za Styria Hrvatsku bio je u znaku aktivnog sudjelovanja u projektima namijenjenim studentskoj zajednici.

Digitalna tema na Case study competitionu

Case study competition, studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva koje je započelo u ožujku ceremoniju proglašenja pobjednika održalo je sredinom svibnja. Od strane Odjela digitalnog razvoja Styria Hrvatske studentima je bio zadan poslovni slučaj na temu Brendiranje CMS softverskog rješenja u high-end segmentu. Za samo rješavanje poslovnog slučaja prijavilo se ukupno 20-ak timova. Od svih prezentiranih finalista, komisija sastavljena od stručnjaka iz digitalnog poslovanja u Styriji izabrala je tri najbolja tima kojima su dodijeljene nagrade. Pobjeda je pripala timu kojeg čine Nenad Malić, Antonio Karača, Sonja Batušić i Ivona Pale, drugo mjesto pripalo je Mateji Penavi, Katarini Bajan, Antoniji Kolak i Loreni Kolarić te treće mjesto Mariji Josipović, Katarini Brezak i Biljani Jelić.

- Brendiranje CMS softverskog rješenja traži sinergiju tehničkog i marketinškog znanja, te je na taj način specifičan. Unatoč tome, kvaliteta većine pristiglih radova bila je na vrlo visokoj razini i imali smo težak zadatak u procesu odabiranja finalista. Neki od radova izlaze iz okvira studentskih i ulaze u profesionalne. Želim zahvaliti svim studentima na sudjelovanju i čestitati na odlično obavljenom poslu! – rekao je Marko Možina, Voditelj CMS-a u Styriji Hrvatska.

Styria Hrvatska aktivna na FER-u, TVZ-u i FOI-u

Još jedan od načina Styrijinog aktivnog sudjelovanja u stvaranju dodane vrijednosti za studente jest i sudjelovanje na JobFair-u na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu koji se održao 20. i 21.5. Osim predstavljanja na štandu Styria je preko svoje prezentacije studentima približila mogućnosti za stvaranje karijere u digitalnoj sferi ove medijske kuće te je istovremeno otvorila mogućnost za prijave za studentski posao developera web aplikacija uključivši se u projekt Ljetnih praksi FER-a.

Styria Hrvatska je aktivno poduprla i studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija studenata Tehnološkog veleučilišta u Zagrebu gdje je četvorici najboljih studenata ponudila mogućnost prakse u programiranju mobilnih aplikacija. Uz predstavljanje digitalnog poslovanja ove medijske kuće, iskusni zaposlenici Odjela digitalnog razvoja iskoristili su vrijeme za posjet Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu kako bi studentima održali predavanje o načinima i prednostima korištenja Django framework-a u razvoju web aplikacija.

Kroz sve ove projekte Styria svakodnevno potvrđuje važnost pružanja konkretnih prilika studentima za stjecanje praktičnih znanja i davanje prostora za prezentiranje njihovih inovativnih ideja.

Davanje prilika studentima kroz ostale projekte

Osim sudjelovanja u projektima s područja digitalnog poslovanja, Styria se uključuje i u ostale projekte koji pomažu u afirmaciji studenata na tržištu rada kao što je projekt The Hunt kojeg organizira studentska udruga AIESEC u suradnji s agencijom Alexander Hughes gdje će dvoje studenata dobiti praksu unutar Styrije, a podržala je i projekt TEDxUniversityofZagreb u organizaciji studentske udruge eSTUDENT gdje su studentima najavljeni projekti za jesen.

Raznolikost mogućnosti

Styria je već potvrdila kvalitetu svojih aktivnosti ponovnim osvajanjem nagrade Zlatni indeks u tri kategorije: Prakse, Organiziranje projekata na kojima sudjeluju studenti i Grand Prix. Uz mogućnosti u digitalnom poslovanju, konstantno se nude i prilike za studente unutar različitih odjela; od redakcija do prodaje i marketinga. U svim Styrijinim odjelima vrijedi praksa uvođenja studenta u posao uz nadzor mentora te davanje konkretnih, izazovnih, ali rješivih zadataka na kojima oni stječu praktična znanja i vještine potrebne za rad u tom odjelu. S takvom idejom osmišljena je i Styria:SCOOL, prva medijska akademija za studente svih usmjerenja koja će na jesen krenuti po treći puta.

Glavni fokus Styria:SCOOL jest na prenošenju konkretnih poslovnih iskustava studentima od strane voditelja Styrijinih odjela kroz predavanja, rješavanje poslovnih slučajeva i organizirani job shadowing (mogućnost da studenti određeno vrijeme provedu u izabranom odjelu i dobiju uvid u način rada). Na kraju Styria:SCOOL studenti dobivaju priliku implementirati naučeno kroz rješavanje konkretnog projektnog zadatka kojeg prezentiraju pred Styrijinom stručnom komisijom.

Detaljnije informacije oko prijava za sudjelovanje na Styria:SCOOL biti će dostupne kroz ljetne mjesece.

Ukoliko ste zainteresirani za neki oblik prakse ili studentskog posla u Styria Hrvatskoj svoju otvorenu molbu možete uvijek poslati na e-mail ljudski_potencijali@styria.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije