Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći po redu

Održan Dan karijera na Fakultetu organizacije i informatike

FOI
Foto: FOI
1/8
30.05.2014.
u 16:50

Dan karijera je namijenjen povezivanju akademskog i poslovnog sektora, odnosno studenata i poslodavaca kojima se otvaraju mogućnosti za suradnju i mobilnost u pogledu mentorstva, stručne prakse te zapošljavanja.

Varaždin, 28. svibnja 2014. – Na Fakultetu organizacije i informatike i ove je godine uspješno održan treći po redu Dan karijera. Događaj se održava u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera.  Dan karijera je namijenjen povezivanju akademskog i poslovnog sektora, odnosno studenata i poslodavaca kojima se otvaraju mogućnosti za suradnju i mobilnost u pogledu mentorstva, stručne prakse te zapošljavanja.

Na događanju se predstavila i Styria Hrvatska.

Moto 3. Dana karijera bio je „Od studentske ideje do poslovnog uspjeha“ te su predstavljene uspješne priče renomiranih poduzeća hrvatske IT i poslovne scene, a priliku za predstavljanje imali su i timovi studenata koji su svojim projektima osvojili brojne nagrade na raznim natjecanjima. Među uspješnim poslodavcima i osnivačima poduzeća bio je i velik broj onih koji su studij završili upravo na Fakultetu organizacije i informatike te su na Danu karijera sudjelovali u svojstvu alumnija FOI-ja.

Ovogodišnji program Dana karijera započeo je panel diskusijom „Naša priča o uspjehu“ koju je moderirala prodekanica za poslovanje FOI-ja, doc.dr.sc. Nina Begičević Ređep, a u sklopu koje su se predstavila brojna poznata imena iz IT i poslovnog svijeta - Sanja Petek Mujačić, Managing Director reklamne agencije Bruketa&Žinić; Daniel Ackermann, CEO poduzeća Degordian; Luka Vida, Junior UX Designer poduzeća 5 minuta d.o.o; Tomislav Car, CEO poduzeća Infinum; Zvonko Biškup, vlasnik obrta za računalno programiranje Influendo te Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. U panel diskusiji sudjelovali su i Marko Možina, Voditelj CMS-a u Styriji Hrvatska te Damir Gužvinec, iz Asseco SEE d.o.o.

Priliku za sudjelovanje imali su i studenti koji su predstavili svoje projekte FOIapp, Halycon TV, PEAS, Croatia Rescue Team, Varaždinski bicikli te Hrvatski Bitcoin Portal za koje su osvojili razna priznanja i nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima kao što su Imagine Cup, App Start Contest, Business Plan Contest, Mobi Game, OSC Hackaton i Voogle. Web streaming trećeg Dana karijera odvijao se upravo preko studentske aplikacije Halycon TV, te se u streaming uključilo preko 200 pratioca. Moderator predstavljanja studentskih projekata bio je Danijel Dadović, stručni suradnik u Centru za podršku studentima i razvoj karijera.

U nastavku događanja održan je i okrugli stol na temu „Ima li ulazak RH u EU utjecaj na zapošljavanje i tržište rada?“. Svoja promišljanja, stavove i podatke o navedenoj tematici, podijelili su predstavnici akademske zajednice, poslodavaca i studenata. Moderatori okruglog stola bili su prof.dr.sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu i prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, dekan FOI-ja, dok su uvodne prezentacije održale Jasenka Hutinski, predstojnica HZZ-a Varaždin te Ivana Rajić-Stojanović, stručna savjetnica za karijerno savjetovanje u Centru za savjetovanje i razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu.

Program je završio panel diskusijom s uspješnim, bivšim studentima FOI-ja koji su govorili o svom putu od studiranja do razvoja profesionalne karijere na tržištu rada. Diskusiju je moderirala Katarina Pažur Aničić, voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja, a u ulozi panelista sudjelovali su Matija Kopić, Founder & CEO poduzeća Farmeron d.o.o., Jelena Kučan, Principal Consultant & EU Project Specialist Međunarodne agencije za razvoj Mara d.o.o., Karlo Magdić, Product Manager poduzeća Kapsch CarrierCom, Domagoj Markanović, suvlasnik i dizajner poduzeća Marker d.o.o., Danijel Premužić, direktor poduzeća Worx d.o.o. te Bernard Toplak, Founder & CEO poduzeća Orion d.o.o.

Kao pozitivan primjer suradnje fakulteta i poslovne zajednice može se navesti obavljanje stručne prakse studenata diplomskog studija FOI-ja u preko 250 poduzeća s kojima Fakultet ima sklopljen sporazum o suradnji, a podaci govore o tome da se čak 1/3 studenata FOI-ja dobije ponudu za posao u poduzeću u kojem obavljaju stručnu praksu.

Događaj su podržali Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Varaždin (CISOK), HZZ Područni ured Varaždin, Centar za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Tehnološki park Varaždin te Zimo Digital j.d.o.o.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije