Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aukcijska kuća širi poslovanje

Sotheby’s u siječnju dolazi u Hrvatsku

Sotheby's
Foto: Reuters/PIXSELL
12.12.2016.
u 07:57

Hrvatsko sjedište tvrtke bit će u Splitu zbog velikog interesa za luksuzne nekretnine na obali; interes već postoji za 100-tinjak nekretnina

Jedna od najpoznatijih i najstarijih svjetskih aukcijskih kuća, britanski Sotheby’s, čije je sjedište u New Yorku, utemeljen 1744., trebao bi početi poslovati u Hrvatskoj početkom siječnja. Iako je ova grupacija poznatija po svojim aukcijama umjetnina i ostalih luksuznih stvari, zasad će u našoj zemlji poslovati njezin odjel za promet luksuznim nekretninama Sotheby’s International Reality (SIR). Kako objašnjava Marko Pažanin, nositelj franšize Sotheby’sa za Hrvatsku, nacionalno sjedište tvrtke bit će Splitu zbog velikog interesa za luksuzne nekretnine na obali.

– Činjenica da je Sotheby’s odabrao Hrvatsku za širenje svoje mreže ureda za promet nekretninama u regiji potvrđuje rast ugleda naše zemlje u svijetu. Cilj nam je dovesti što veći broj kupaca koji će u Hrvatskoj imati svoj drugi ili treći dom, ali i potaknuti potencijalne investitore na ulaganje. Uz vrhunsku profesionalnu ekspertizu, naš ured u Splitu imat će pristup globalnoj mreži investitora i kupaca luksuznih nekretnina što je jedinstvena prednost na domaćem tržištu – kazao je Pažanin.

Iako za sada ne želi govoriti o konkretnim nekretninama koje ih zanimaju, ističe da takvih u Hrvatskoj trenutačno ima 100-tinjak. Uglavnom su to vile s bazenima koje su relativno izdvojene iz stambenih područja te su u vlasništvu sportaša ili gospodarstvenika. Tržišna vrijednost im je viša od 1,5 milijuna eura. U fokusu su i državne rezidencije koja država prodaje ili namjerava prodavati.

Kao ključnu razliku između ove agencije i ostalih tvrtki za nekretnine na tržištu Pažanin ističe brend i globalnu prodajnu mrežu koja samo na američkom tržištu ima promet od 80 milijardi dolara. – Za razliku od drugih agencija koje uglavnom obrađuju jedno do dva tržišta, mi smo u direktnom kontaktu s investitorima iz Europe, Bliskog istoka i Rusije, ali i dalekih tržišta Kine i Amerike. Sotheby’s ulaže i detaljno promišlja marketinške aktivnosti te nudi doista besprijekornu uslugu – poručio je splitski poduzetnik.

>>Sotheby's na sudu zbog krive atribucije Caravaggia

>>Meštrovićev Mali Slavan prodan u Sotheby'su za 85.250 funti

Komentara 4

TH
than
00:34 13.12.2016.

Sto je najgore, Slavonija je puna praznih kuca i mase jeftine zemlje na prodaju.... Ne bi se cudio da svi ovi jeftino to sve pokupuju i uloze pare u razvoj. Lijepo su odvojeni od svih, uzivaju, a, ako im je brckanja u moru, lako skoce....

CU
cungalunga
08:11 12.12.2016.

Samo nam dođite.

HR
Hrabraja
09:40 12.12.2016.

Imam klet v Zagorju, SAD bum je frknul nekom bogatom Rusu za mil. eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije