Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Sljedeći tjedan sastanak s Končarom o Uljaniku

Europska komisija dala je suglasnost Vladi Republike Hrvatske da Uljaniku da državno jamstvo za sanacijski kredit
06. travnja 2018. u 19:17 2 komentara 199 prikaza
Radnici Uljanika traže ostavku Uprave i nakon odobravanja kredita
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Pomoćnik ministrice gospodarstva Zvonimir Novak rekao je u petak da je pozvao poduzetnika Danka Končara, vlasnika Kermas energije, na sastanak idućeg tjedna na kojem će razmotriti aktivnosti u vezi s restrukturiranjem pulskog Uljanika.

IMA 3 OD 5 DOMAĆIH ŠKVEROVA Kralj brodogradilišta: Danko Končar nakon Brodotrogira kupio i 3. maj i Uljanik

Uprava i Nadzorni odbor Uljanika odabrali su krajem ožujka Kermas energiju d.o.o. za strateškog partnera u dokapitalizaciji tog brodogradilišta, a s izabranim se strateškim partnerom treba pristupiti dovršetku izrade i provedbi programa restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta, sukladno odluci Vlade iz siječnja ove godine.

"Pozvao sam Danka Končara da idućeg tjedna na sastanku s Upravom i Nadzornim odborom Uljanika te konzultantima koji su radili na tekstu programa restrukturiranja Uljanika razmotrimo njegovu završnu verziju", rekao je Novak novinarima u Trogiru, gdje je bio na tematskoj sjednici Gradskog vijeća o stanju u Brodotrogiru, koji je također u vlasništvu Danka Končara.

Europska komisija dala je suglasnost Vladi Republike Hrvatske da Uljaniku da državno jamstvo za sanacijski kredit, a Novak je podsjetio kako to znači da Uljanik u roku od šest mjeseci treba izraditi održiv program restrukturiranja te ga preko Ministarstva gospodarstva predstaviti Europskoj komisiji.

"Europska komisija mora odobriti program restrukturiranja Uljanika, a nakon odobrenja počinje njegova realizacija po modelu kako je realiziran program restrukturiranja Brodotrogira", rekao je Novak.

Podsjetio je i kako je od davanja jamstva Uljaniku za sanacijski kredit prošlo dva mjeseca. "Mi nemamo previše vremena, a to nije jednostavan posao i zato sam pozvao Končara na sastanak idućeg tjedna", istaknuo je Novak, navodeći rokove kojih se treba pridržavati pri izradi programa restrukturiranja Uljanika.

Končar je odgovarajući na novinarska pitanja o poslovnom angažmanu u Uljaniku rekao kako tako postupa jer želi pomoći hrvatskoj brodogradnji.

"Rješenje za hrvatsku brodogradnju je da se brodogradilišta održe, racionaliziraju, specijaliziraju i izađu u Europu i u Europi potraže partnera koji će ući u te grupacije, i takvi mogu doći u Europsku komisiju lobirati za ono što treba da se europskoj, a time i hrvatskoj brodogradnji dade šansa", istaknuo je Končar.

Danko Končar Odluka Končareva Kermas energija strateški partner Uljanika Uljanik Restrukturiranje Uljanik: Nadzorni odbor u srijedu odlučuje o novom investitoru Martina Dalić 'IMA PERSPEKTIVU' Dalić najavila jamstveni fond za podršku svim hrvatskim brodogradilištima
ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • Revachevich:

    Nadam se da je ovo ozbiljan pritisak na Končara da se primi posla ili da odj*** iz Kroatistana! Nema logike niti smisla da uprava, sindikati ili NO donose odluku o restrukturiranju firme koju su doveli u to stanje, a vjeorjatno ... prikaži još!o i namjerno! Treba poništiti ovu odluku NO o odabiru Končara!!!!

  • kalafat123:

    Država laže. Končar laže. Oboje pokazuju "brigu" za radnike i brodogradnju. Država da se otrese obveza prema svojim građanima, a Končar da postigne svoj i cilj svojih "kumpanja" u zemlji i svijetu. Raja će još jednom popušiti i platiti sve. ... prikaži još! Brodotrogir je dokaz. Niti "r" od restrukturiranja.