Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast profita

Shell u prvom tromjesečju ostvario dobit od 7,7 milijardi dolara

\'18.03.2012., , Zagreb - Ilustracija. Nakon novih poskupljenja naftnih i benzinskih derivata u Hrvatskoj sve vise gradjana je ocajno te vise nece imati sredstava za kupovinu benzina ili dizela. Photo
Sanjin Strukić/Pixsell
26.04.2012.
u 14:07

Ovakav rast dobiti najviše pripisuju velikoj potražnji za energentima što cijenu nafte drži na visokim razinama

Naftni gigant Shell objavio je da je u prva tri tromjesečja ove godine zaradio 7,66 milijardi dolara što je 11 posto više u odnosu na isto razdoblje lani kada je zaradio 6,93 milijarde dolara, prenosi BBC.

Ovakav rast dobiti najviše pripisuju velikoj potražnji za energentima što cijenu nafte drži na visokim razinama.

Iz kompanije su poručili da je njihova procjena kako će u nadolazećem razdoblju cijene nafte biti nestabilne. Ukupni promet Shella također je rastao od početka godine i to na 119,9 milijardi dolara što je devet posto više nego prošle godine.

Početkom tjedna kupili su i Cove Energy za 1,1 milijardu funti kako bi dobili pristup plinskim nalazištima u istočnoj Africi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije