Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEFF BEZOS

Šef Amazona kupio Washington Post za 250 milijuna dolara

jeff bezos
Reuters/PIXSELL
06.08.2013.
u 13:14

Jeff Bezos preuzima list i velik dio sestrinskih publikacija kao individualni kupac

Jeff Bezos, osnivač i izvršni direktor online trgovine Amazon.com, sklopio je sporazum o preuzimanju medijske grupacije Washington Post, piše Poslovni.hr. Vrijednost transakcije iznosi 250 milijuna dolara u gotovini, a zanimljivost je da Bezos preuzima list i velik dio sestrinskih publikacija kao individualni kupac, a ne putem svoje matične korporacije.

Washington Post je osnovan davne 1877. godine, a posljednjih nekoliko desetljeća je bio u vlasništvu poduzetničke obitelji Graham. Kao i većina vodećih novina u SAD-u, posljednjih je godina bio suočen s padom tiraže i prihoda od oglašavanja, pod utjecajem uspona digitalnih medija, što Bezosovoj akviziciji daje popriličnu simboličnu notu.

>> Više pročitajte na portalu Poslovnog dnevnika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije