Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Samo 18 posto ispitanika bira zanimanja na temelju zapošljivosti

studenti
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
18.02.2014.
u 10:06

Najviše ispitanika, njih 70 posto, kaže da su se prilikom odabira zanimanja vodili osobnim afinitetom

Samo 18 posto ispitanika ankete portala MojPosao pri odabiru zanimanja brine koliko će se brzo zaposliti. Treba napomenuti da je anketa provedena na više od 600 ispitanika putem portala, na uzorku koji nije reprezentativan pa se rezultati ne mogu generalizirati.

Najviše ispitanika, njih 70 posto, kaže da su se prilikom odabira zanimanja vodili osobnim afinitetom. Većina ispitanika navodi da pritom nisu pogriješili.

"Kad se posao voli i kad je čovjek motiviran, lakše mu je nositi se sa stresnim situacijama i olakšano je napredovanje u struci", smatra jedan ispitanik.

Nekim je ispitanicima ipak žao zbog takve odluke.

"Šteta, trebala sam razmišljati i o zapošljivosti", rekla je jedna ispitanica.

Stopa zapošljivosti bila je za 18 posto ispitanika najbitnija stavka prilikom izbora zanimanja.

"Upisala sam fakultet s kojima sam znala da ću u ovoj državi naći posao. Nije bio moj izbor iz snova, ali odlučila sam zaraditi dovoljno da kasnije mogu upisati ono što sam stvarno htjela", rekla je jedna ispitanica.

Prilikom izbora zanimanja 8 posto ispitanika vodilo se utjecajem bližnjih, a 4 posto ugledom u društvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije