Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvan standarda

SAD privremeno zabranio sklapanje novih ugovora s BP-om

Deepwater Horizon
AFP/Pixsell
28.11.2012.
u 17:50

Ovakva je odluka donesena jer, prema riječima nadležnih agencija, BP nije uspio spriječiti širenje nafte u Meksički zaljev

Američka vlada privremeno je zabranila British petroliumu (BP) sudjelovanje u svim budućim saveznim poslovima i sklapanje novih ugovora zbog ekološke katastrofe na naftnoj platformi Deepwater Horizon 2010. godine, u kojoj je poginulo 11 radnika i onečišćene su stotine kilometara obale Meksičkog zaljeva, piše New York Times.

Ovakva je odluka donesena jer, prema riječima nadležnih agencija, BP nije uspio spriječiti širenje nafte u Meksički zaljev, a nema dokaza da će i ubuduće to uspjeti ako se dogodi slična nesreća. BP je inače proglašen krivim za tu nesreću i platit će 4,5 milijardi dolara odštete.

Zabrana će biti na snazi sve dok BP ne dokaže nadležnim institucijama da je sposoban ispuniti sve sigurnosne standarde koje SAD propisuje. Zabrana se ne odnosi na ugovore koje je BP ranije sklopio s američkom vladom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije