Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Rješenje HANFA-e arbitrarno je i nepomirljivo s načelom vladavine prava

Nexus smatra da je žrtva ciljanih partikularnih političko-poslovnih interesa koji su evidentno nadjačali pravnu državu, priopćeno je iz Nexusa
12. siječnja 2018. u 16:19 0 komentara 504 prikaza
Agrokor
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon što je objavljena informacija kako je HANFA oduzela licenciju upravi Nexus FGS-a, odnosno društvu koje je upravljalo Nexus fondovima, oglasila se i tvrtka.

Agrokor Zbog zajma Agrokoru Hanfa oduzela licenciju Nexusu, Lešić: To je pravno neodrživo

Nexus Private Equity Partneri d.o.o. tvrdi kako je rješenje HANFA-e pravno neodrživo jer polazi od pravnih stajališta koja su u potpunoj suprotnosti s pravnim okruženjem i pravilima upravljanja, a koja se odnose na društva za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima te trgovačkim društvima u vlasništvu fondova.

– Rješenje HANFA-e nije moguće ocijeniti ikako drugačije nego arbitrarnim i nepomirljivim s načelom vladavine prava. Nexus smatra da je žrtva ciljanih partikularnih političko-poslovnih interesa koji su evidentno nadjačali pravnu državu. Isto tako, budući da nije dijelom neke od političkih i/ili korporativnih opcija, to ga čini prikladnim ciljem za javno terećenje, prozivanje i kreiranje percepcije djelovanja državnih tijela u širem kontekstu afere Agrokor – priopćeno je iz Nexusa.

Reakcija Nexus: Pozajmica Agrokoru nije prelazila 62 milijuna kuna Marko Lesić Istraga o pozajmici Nexus je Agrokoru posudio novac uz kamatu i osiguranje Marko Lesić Predsjednik uprave Nexusa: U slučaju s Agrokorom postupali smo po zakonu
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.