Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAMO SU SVI KUPOVALI

Problemi za poznati lanac trgovina odjećom: Rasprodaje im smanjile dobit

H&M
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
28.06.2018.
u 15:18

U tromjesečnom razdoblju zaključno sa svibnjem neto dobit švedske kompanije pala je za petinu, na 4,64 milijarde švedskih kruna (448,3 milijuna eura).

Švedski lanac trgovina odjećom Hennes & Mauritz (H&M) u četvrtak je objavio da je drugo fiskalno tromjesečje zaključio s neto dobiti manjom za petinu zbog rasprodaja kojima su smanjivali nagomilane zalihe.

U tromjesečnom razdoblju zaključno sa svibnjem neto dobit švedske kompanije pala je za petinu, na 4,64 milijarde švedskih kruna (448,3 milijuna eura). Ako se isključi porez na dodanu vrijednost (PDV), prihodi su kliznuli jedan posto, na 51,38 milijardi kruna.

„U drugo smo tromjesečje ušli s previše zaliha i još smo imali nekih neravnoteža u H&M-ovom asortimanu, što postupno ispravljamo“, objasnio je u priopćenju izvršni direktor Karl-Johan Persson. Dodao je također da nastoje poboljšati lanac opskrbe kako bi bio „fleksibilniji i efikasniji".

Privremeni prekidi utjecali su na prodaju na više tržišta, uključujući američko, francusko, talijansko i belgijsko a slabiji je rezultat zabilježen i u internetskoj prodaji u nordijskoj regiji. Ukupna je prodaja putem Interneta u drugom fiskalnom tromjesečju porasla 17 posto u usporedi s istim periodom prošle godine, pokazuje H&M-ovo poslovno izvješće.

U kompaniji navode i da su u razdoblju od ožujka do svibnja omogućili kupnju putem Interneta u Indiji, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ističu da nastoje prilagoditi poslovni model pojačanoj potražnji za kupnjom putem Interneta i manjem broju kupaca u fizičkim trgovinama.

Ukupno su na kraju svibnja imali 4.801 trgovinu u zemljama diljem svijeta, uključujući franšize, 303 više nego na kraju istog prošlogodišnjeg mjeseca.

Ključne riječi

Komentara 2

VO
vorda400
15:37 28.06.2018.

Ma baš mi ih je žao nabavna cijena odjeće u Indiji i Kini je 1% cijene koju vidimo u njihovim dućanima a da ne kažem ako odete u Austriju tamo je potpuno druga roba veći izbor i dovoljno viška na skladištu i ne fali brojeva

Avatar fuzzy
fuzzy
16:59 28.06.2018.

Naši 'novinari' preračunavaju krune u eure pa još uvijek ne znam koliko je to kuna. Kakve su to informacije i kome ili čemu služe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije