Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački Quelle nakon dvadeset godina poslovanja, čini se, zatvorio vrata

Quelle proglasio stečaj

quelle
AFP
24.11.2009.
u 18:16

Njemačka tvrtka za katalošku prodaju nakon punih 20 godina rada, čini se, zatvorila je svoja vrata. Na telefon za kupce nitko se više ne javlja.

Njemačka tvrtka za katalošku prodaju Quelle, zatvorila je, čini se, vrata nakon punih osamdeset godina poslovanja.

S njihove službene internetske stranice za Hrvatsku (www.quelle.hr) kupcima je poslana poruka u kojoj piše obavijest da je "matična tvrtka u Njemačkoj u stečaju".

Na telefon za kupce više se nitko ne javlja, a sa stranice poručuju kako više ne primaju narudžbe te da se naručena roba može vratiti u roku od 15 dana.

Prodaju preko kataloga, prepoznatljivo plave boje koja je bila zaštitni znak Quellea, utemeljio je 1927. godine Gustav Schickedanz.

Posao koji je on razvio, a kasnije i njegovi nasljednici, obuhvatio je čak 20 milijuna kupaca diljem Europe.

Šireći posao otvorili su čak 110 podružnica, 11 inozemnih tvrtki, 13 zastupstva internacionalno aktivne Quelle grupe u kojima je radilo 28 tisuća zaposlenika.

Osnovni Quelleov katalog u Njemačkoj svake se godine tiska u 12 milijuna primjeraka, ne računajući specijalizirane i sezonske kataloge.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:55 25.11.2009.

Hmmm, znaci nist od moja 2 dzoging-anjcuga koja sam porucio prije 10 dana, bem im strunu :-).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije