Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apsurdno

Proglasili 341 radnika viškom pa shvatili da će ih imati – 80 manjka

hac
Žarko Bašić/Pixsell
07.03.2013.
u 13:00

Na listi za otkaz je 150 zaposlenika, a njih 191 javilo se za dobrovoljan odlazak iz HAC-a, no liste su rađene nesistematski

Uprava Hrvatskih autocesta izradila je listu viška radnika koji moraju otići iz tvrtke u sklopu programa restrukturiranja, a na kojoj se našlo 150 ljudi. Uz tih 150 radnika koji neće svojevoljno otići iz HAC-a, za odlazak iz te državne tvrtke dobrovoljno se prijavio još 191 radnik. No nakon što su popunjene te dvije liste, u HAC-u su se neugodno iznenadili kad su ustanovili da će im nakon odlaska 341 radnika ostati nepopunjeno 80 radnih mjesta!

Naši sugovornici kažu, naime, da su se liste viška radnika radile nesistematski pa se nije vodilo računa o tome trebaju li HAC-u oni ljudi koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak ili ne, dok su se ne listi otpuštenih našli oni koji nisu imali bilo političko bilo privatno zaleđe.

Tako je došlo do apsurda da se na listi za otkaz našao samostalni referent s radnim mjestom u Dugopolju, dok je s druge strane na listi nepopunjenih radnih mjesta i ono samostalnog referenta u Dugopolju. Na listi za otkaz je i ime Josipa Sapunara, bivšeg člana uprave HAC-a, koji je bio priveden u sklopu istraga o korupciji u toj tvrtki, a otkaz će među ostalim dobiti i bivši direktor Zlatko Turčić te Anamarija Kalmeta. Svi koji odlaze iz HAC-a trebali bi dobiti i otpremnine, no njihova je isplata upitna jer HAC nije još dobio ni državno jamstvo kako bi uzeo kredit za tu svrhu.

No istodobno, u sklopu odvajanja tvrtke kćeri od matice, u HAC-u su već podijelili šefovska mjesta za novu tvrtku koja još nije počela rad. Stoga u HAC-u trenutačno postoje dvostruki direktori, predstojnici ureda...

U HAC-u kažu da su utvrdili potencijalni višak radnika i da se svi radnici koji se nalaze na toj listi mogu do petka prijaviti za bodovanje za radna mjesta koja su ostala slobodna jer su se izvršitelji na tim radnim mjestima odlučili za dobrovoljan odlazak iz HAC-a ili za radna mjesta za koja je novom sistematizacijom povećan broj izvršitelja.

>> Hrvatske autoceste imaju višak radnika, a traže novog direktora!

Ključne riječi

Komentara 12

TH
than
13:35 07.03.2013.

Drzavno jamstvo za kredit za otpremnine ?!?! Pa dokle vise ?

KO
konoplja
13:40 07.03.2013.

A što je s onima koji su pošteno platili radno mjesto, trebaju li oni strahovati?

OB
-obrisani-
13:25 07.03.2013.

Opet će pajdaš Hajdaš morati mijenjati direktore. Zadnji su uspjeli posvađati sve živo i mrtvo, a ovi novi ne znaju zbrojiti dva i dva. Što se ne ugledaju u ministrova zamjenika Antešića. Taj je s parama, osobito onima poreznih obveznika,ka, oduvijek bio tata-mata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije