Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Povećanje diskontne stope FED-a povećalo vrijednost dolara

Dolar
AFP/Reuters
21.02.2010.
u 11:05

Prošloga je tjedna dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na šest najvažnijih svjetskih valuta, porastao 0,34 posto, na 80,63 boda. U jednom trenutku bio je i na najvišoj razini u posljednjih osam mjeseci - 81,34 boda. Pritom je dolar prema europskoj valuti ojačao 0,15 posto, pa je cijena eura pala na 1,3593 dolara

Nakon što se je euro oporavio kao posljedica stišavanja bojazni od eskalacije grčke dužničke krize, nakon povećanja diskontne stope FED-a sa 0,5 na 0,75 posto, euro je opet oslabio u odnosu na dolar.

Prošloga je tjedna dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na šest najvažnijih svjetskih valuta, porastao 0,34 posto, na 80,63 boda. U jednom trenutku bio je i na najvišoj razini u posljednjih osam mjeseci - 81,34 boda. Pritom je dolar prema europskoj valuti ojačao 0,15 posto, pa je cijena eura pala na 1,3593 dolara.

Iako  Fed poručio da povećanje diskontne stope ne predstavlja zaokret prema zaoštravanju monetarne politike, američka je valuta ipak ojačala zbog nagađanja kako bi Fed prije nego što se očekivalo mogao povećati i ključne kamatne stope, što je potaknulo nadu u povećanje prinosa na američku financijsku imovinu.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
11:29 21.02.2010.

Hehehe,igre bez granica se nastavljaju...Svi pomazu velikog brata,i ponosni su sto i ovakav psiholoski potez FED-a ili pokusaj vracanja na staru poznatu igru,znaci i povratak poznatom nam zivotu!Posto je veliki brat iscrpio rezerve drzavica EU[Samo Holandija 30 milijardi eura bankama za bezvrednosne hipoteke u USA],Kine i ostalih,sad je doslo vreme pokazati zube,i kao da nista nije bilo,idemo dalje!Schouw must go on....A da li je bas tako?

OB
-obrisani-
11:34 21.02.2010.

Schouw?! Sta je to?

LO
lovricka
14:16 21.02.2010.

ma što znaju ti amerikanci? jaca to zna kako se radi ! hahahhahahhaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije