Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Poljoprivredno poduzeće Orahovica (još) nije za prodaju!

Nismo prezaduženi i na zalihama imamo gotove robe u vrijednosti većoj od naših cjelokupnih obveza, tvrdi direktor Dušan Alebić.
02. travnja 2010. u 15:56 0 komentara 57 prikaza
orahovica
Foto: Dragutin Šantoši

Osam dana nakon što je zagrebačka tvrtka M-San najavila namjeru preuzimanja i dokapitalizaciju tvrtke PP Orahovica, posljednjeg poljoprivrednog kombinata u Virovitičko-podravskoj županiji, u upravi ne skrivaju stav da nisu za prodaju vjerovniku kojemu su dužni 45 milijuna kuna.

– Nismo prezaduženi i na zalihama imamo gotove robe u vrijednosti većoj nego što su naše cjelokupne obveze. Ne bježimo od plaćanja obveza i nije točno da smo se za proljetnu sjetvu zadužili za 50, već za 10 milijuna kuna - kratko je sadašnje stanje komentirao direktor Dušan Alebić koji je od Hypo banke i Sindikata PPDIV-a zatražio očitovanje o preuzimanju.

– Obavještavamo Vas da se Hypo Alpe Adria bank d.d. Zagreb u svojoj dugogodišnjoj suradnji s vašom cijenjenom tvrtkom nikada nije, a niti će to u buduće činiti, uplitala u pitanja vezana za vlasničku strukturu tvrtke - potvrdio je predstavnik banke Brane Golubić.

U opširnom pismu PPDIV-a predsjednik Josip Pavić tvrdi kako sindikat uvažava pravo svakog poslovnog subjekta da na zakonom dopušten način posluje, što znači i da širi poslovanje, tržište i vlasništvo.
– Posebnu potporu davali smo tvrtkama s dokazanom socijalnom osjetljivošću koje su spremne kolektivno pregovarati, koje poštuju potpisane kolektivne ugovore i koje uvažavaju sindikat kao socijalne partnere. Međutim, niti jedan predstavnik tvrtke M-San do sada nije kontaktirao čelništvo PPDIV-a pa neutemeljenom i zlonamjernom smatramo tvrdnju kako ta tvrtka u ostvarenju svojih poslovnih planova ima potporu našeg sindikata. Dođe li do takve inicijative, zatraži li M-San našu potporu, sindikat će razgovorima pristupiti vrlo ozbiljno i maksimalno zaštititi materijalna i socijalna prava svojih članova i radnika u PP Orahovici, ističe Pavić.

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.