Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Poljaci najizgledniji za kupnju 11,7 posto Luke Rijeka

Najveći poljski lučki operater OT Logistic Spolka Akcyjna ponuđenim paketom dosegnuo bi 32,5% dionica
17. kolovoza 2017. u 14:07 5 komentara 307 prikaza
luka rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je jučer poziv za iskazivanje interesa i davanje obvezujućih ponuda za kupnju dionica Luke Rijeka. Na prodaju se nudi paket od 1,58 milijuna dionica ili 11,75 posto temeljnog kapitala kompanije. U državnom portfelju ukupno je 36,8 posto dionica, što znači da bi i nakon prodaje ponuđenog paketa država zadržala manjinski kontrolni paket od 25 posto.

Najniža cijena koju bi interesenti morali ponuditi je 49 kuna po dionici. Budući da se prodaju u paketu, za valjanost ponude zainteresirani investitori trebali bi ponuditi najmanje 77,6 milijuna kuna ili nešto više od 10 milijuna eura. Rok za podnošenje obvezujućih ponuda je 28. kolovoza. Najizglednijim se kandidatom za kupnju smatra drugi po veličini dioničar Luke Rijeka, a to je najveći poljski lučki operater OT Logistic Spolka Akcyjna.

Poljska Witold Waszczykowski Poljska će uvoziti američki plin bude li cijena konkurentna Europska unija Silvije Tomašević U EU od 2018. više neće biti važni samo nacionalni interesi JEDNA OSOBA UHIĆENA Predstavljali se kao direktori firme pa Poljake prevarili za 100 tisuća eura

 

 

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Avatar stinkyink
    stinkyink:

    pa niste valjda postali toliko jadni bijedni i siromasni da vam POLJACI kupuju luke. hebo te kad se sjetim kad sam mogo poyebat pola poljske za paket marlbora ili zvaka. ta luka Rijeka je prije 30 godina bila u rangu ... prikaži još! Amsterdama, roterdama, Hamburga a sad vam nekadsnji "paradajz turisti" sa trabantima I wartburzima kupuju tu isti luku....ahahaaaaa, hebe vam se, imate 'rvacku.