Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV CERP-A

Poljaci najizgledniji za kupnju 11,7 posto Luke Rijeka

luka rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
17.08.2017.
u 14:07

Najveći poljski lučki operater OT Logistic Spolka Akcyjna ponuđenim paketom dosegnuo bi 32,5% dionica

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je jučer poziv za iskazivanje interesa i davanje obvezujućih ponuda za kupnju dionica Luke Rijeka. Na prodaju se nudi paket od 1,58 milijuna dionica ili 11,75 posto temeljnog kapitala kompanije. U državnom portfelju ukupno je 36,8 posto dionica, što znači da bi i nakon prodaje ponuđenog paketa država zadržala manjinski kontrolni paket od 25 posto.

Najniža cijena koju bi interesenti morali ponuditi je 49 kuna po dionici. Budući da se prodaju u paketu, za valjanost ponude zainteresirani investitori trebali bi ponuditi najmanje 77,6 milijuna kuna ili nešto više od 10 milijuna eura. Rok za podnošenje obvezujućih ponuda je 28. kolovoza. Najizglednijim se kandidatom za kupnju smatra drugi po veličini dioničar Luke Rijeka, a to je najveći poljski lučki operater OT Logistic Spolka Akcyjna.

 

 

Komentara 5

DU
Deleted user
15:23 17.08.2017.

pa niste valjda postali toliko jadni bijedni i siromasni da vam POLJACI kupuju luke. hebo te kad se sjetim kad sam mogo poyebat pola poljske za paket marlbora ili zvaka. ta luka Rijeka je prije 30 godina bila u rangu Amsterdama, roterdama, Hamburga a sad vam nekadsnji "paradajz turisti" sa trabantima I wartburzima kupuju tu isti luku....ahahaaaaa, hebe vam se, imate 'rvacku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije