Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Podravka: Ušteda od 11 milijuna kuna na komunikaciji

podrav-txt.jpg
import
23.04.2008.
u 14:24

Podravka neprestano traži nove načine za povećanje poslovne učinkovitosti. U posljednje vrijeme nastoji smanjiti poslovna putovanja i troškove telefoniranja uz istodobno povećanje brzine odlučivanja.

Imajući u vidu te ciljeve, Podravka je implementirala Microsoft Office Communications Server 2007 i Microsoft Office Communicator 2007 radi stvaranja mreže IP-telefonije, koju odlikuju niski troškovi te mogućnost web konferencija i praćenja nazočnosti. Tvrtka očekuje da će lakšim upravljanjem prepoloviti troškove međunarodnih poziva i tako uštedjeti 11 milijuna kuna (2,1 milijun USD) u prvih pet godina.

Uz to će članovi vodstva smanjiti poslovna putovanja 20 posto jer će umjesto zrakoplovnih karata rezervirati mjesta na web konferencijama. Zahvaljujući praćenju nazočnosti, zaposlenici će moći komunicirati 20 posto brže, što će pospješiti donošenje odluka.

Mario Vrhoci, voditelj sistemske integracije i razvoja u Podravki, kaže: “Željeli smo smanjiti poslovna putovanja, osobito članova vodstva koji su svaki tjedan zrakoplovima putovali u naše urede širom Europe i svijeta.

Postigli smo to ponudom tehnologije za audiokonferencije, videokonferencije i web konferencije koja osigurava valjanu alternativu osobnim sastancima”. “Ljudi vole čvrstu integraciju programa Office Communicator 2007 sa sustavom Microsoft Office, koja im omogućuje suradnju na dokumentima na zaslonu tijekom konferencija. Manje poslovnih putovanja koristi i vodstvu i tvrtki”, upozorava Vrhoci. Ušteđeni će im novac u konačnici olakšati da cijene održe niskima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije