Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Podravka: Ušteda od 11 milijuna kuna na komunikaciji

23. travnja 2008. u 14:24 227 prikaza
podrav-txt.jpg
Foto: import

Podravka neprestano traži nove načine za povećanje poslovne učinkovitosti. U posljednje vrijeme nastoji smanjiti poslovna putovanja i troškove telefoniranja uz istodobno povećanje brzine odlučivanja.

Imajući u vidu te ciljeve, Podravka je implementirala Microsoft Office Communications Server 2007 i Microsoft Office Communicator 2007 radi stvaranja mreže IP-telefonije, koju odlikuju niski troškovi te mogućnost web konferencija i praćenja nazočnosti. Tvrtka očekuje da će lakšim upravljanjem prepoloviti troškove međunarodnih poziva i tako uštedjeti 11 milijuna kuna (2,1 milijun USD) u prvih pet godina.

Uz to će članovi vodstva smanjiti poslovna putovanja 20 posto jer će umjesto zrakoplovnih karata rezervirati mjesta na web konferencijama. Zahvaljujući praćenju nazočnosti, zaposlenici će moći komunicirati 20 posto brže, što će pospješiti donošenje odluka.

Mario Vrhoci, voditelj sistemske integracije i razvoja u Podravki, kaže: “Željeli smo smanjiti poslovna putovanja, osobito članova vodstva koji su svaki tjedan zrakoplovima putovali u naše urede širom Europe i svijeta.

Postigli smo to ponudom tehnologije za audiokonferencije, videokonferencije i web konferencije koja osigurava valjanu alternativu osobnim sastancima”. “Ljudi vole čvrstu integraciju programa Office Communicator 2007 sa sustavom Microsoft Office, koja im omogućuje suradnju na dokumentima na zaslonu tijekom konferencija. Manje poslovnih putovanja koristi i vodstvu i tvrtki”, upozorava Vrhoci. Ušteđeni će im novac u konačnici olakšati da cijene održe niskima.

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas