Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆA SIROVINA

Podravka planira otkupiti više od 60.000 tona pšenice

Podravka
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
21.06.2019.
u 08:34

Podravka surađuje s oko 2500 kooperanata

Podravka će ove godine otkupiti rekordnu količinu pšenice, više od 60 tisuća tona, najavljeno je na tradicionalnom stručnom skupu “Dan polja pšenice“ te kompanije.

Zdravko Dimač, direktor sektora Poljoprivreda, kaže kako je to rezultat unaprjeđenja suradnje s domaćim kooperantima i braniteljskim zadrugama i u skladu sa strateškim ciljem Podravke da 100% potrebne sirovine onih kultura koje je moguće proizvesti u Hrvatskoj nabavlja s domaćih polja.

Podravka trenutno surađuje s oko 2500 kooperanata, a događanjima poput Dana polja pšenice želi potaknuti što više domaćih proizvođača da postanu njezini kooperanti. Ističu i kako kontinuirano prate zahtjeve i kapacitete tržišta te tako planiraju proizvodnju i otkup pšenice, a svoje kooperante prate financijskom i stručnom podrškom.

Radi ostvarenja što boljih prinosa, na pokusnim poljima provode i istraživanja na različitim sortama pšenice – ove godine na tridesetak njih, gotovo svih domaćih i stranih oplemenjivačkih programa u Hrvatskoj.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije