Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Dioničarima Podravke dividenda od devet kuna po dionici

Neto dobit Podravke u 2018. godini iznosila je 113,14 milijuna kuna, od čega će se u zakonske rezerve rasporedio iznos od 5,66 milijuna kuna.
18. lipnja 2019. u 17:06 0 komentara 180 prikaza
Podravka
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Dioničarima Podravke će iz lanjske dobiti biti isplaćena dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici, odlučila je u utorak glavna skupština koprivničke prehrambene kompanije.

Promocija Dalićeve knjige u Moskvi 'Rusija naših snova' Podravka u Moskvi organizirala promociju ruskog izdanja knjige Zlatka Dalića

Naime, kako je Podravka objavila putem Zagrebačke burze, glavna skupština je danas donijela odluke kao što je bilo objavljeno i u pozivu za skupštinu.

Prema tom pozivu, koji je objavljen početkom svibnja, dioničarima će se iz lanjske dobiti isplatiti dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici, što je dvije kune više nego prošle godine kada je iznosila sedam kuna bruto po dionici.

Dioničari su na skupštini prihvatili odluku o upotrebi lanjske dobiti. Neto dobit Podravke u 2018. godini iznosila je 113,14 milijuna kuna, od čega će se u zakonske rezerve rasporedio iznos od 5,66 milijuna kuna, a nakon što se dio dobiti isplati za dividendu od devet kuna po dionici, preostali dio će se prenijeti u ostale rezerve. 

Hrvoje Šimović više od prošle godine Dioničari Ine dobit će dividendu od 125 kuna po dionici

Kako je najavljeno u pozivu za skupštinu, dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 18. srpnja, a tražbina za isplatu dividende dospijeva 16. kolovoza. 

Glavna skupština odlučivala je i o izboru tri nova člana Nadzornog odbora (NO).

Naime, predsjednik NO Dubravko Štimac te članovi Petar Vlaić i Damir Grbavac su, sukladno izmjenama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, dali ostavke na te dužnosti. 

Sukladno objavi Podravke da su usvojene odluke kao i u pozivu za skupštinu, umjesto trojice čelnika mirovinskih fondova u Nadzorni odbor koprivničke kompanije izabrani su Marina Dabić, Želimir Vukina i Tomislav Kitonić.

Zagreb: U KB Dubrava svečano predana donacija višeslojnog CT uređjaja
Dragan Primorac
Svi pozitivni nisu i infektivni, golema je razlika među pozitivnim nalazima
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.