Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prehrambena kompanija

Dioničarima Podravke dividenda od devet kuna po dionici

Podravka
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
18.06.2019.
u 17:06

Neto dobit Podravke u 2018. godini iznosila je 113,14 milijuna kuna, od čega će se u zakonske rezerve rasporedio iznos od 5,66 milijuna kuna.

Dioničarima Podravke će iz lanjske dobiti biti isplaćena dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici, odlučila je u utorak glavna skupština koprivničke prehrambene kompanije.

Naime, kako je Podravka objavila putem Zagrebačke burze, glavna skupština je danas donijela odluke kao što je bilo objavljeno i u pozivu za skupštinu.

Prema tom pozivu, koji je objavljen početkom svibnja, dioničarima će se iz lanjske dobiti isplatiti dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici, što je dvije kune više nego prošle godine kada je iznosila sedam kuna bruto po dionici.

Dioničari su na skupštini prihvatili odluku o upotrebi lanjske dobiti. Neto dobit Podravke u 2018. godini iznosila je 113,14 milijuna kuna, od čega će se u zakonske rezerve rasporedio iznos od 5,66 milijuna kuna, a nakon što se dio dobiti isplati za dividendu od devet kuna po dionici, preostali dio će se prenijeti u ostale rezerve. 

Kako je najavljeno u pozivu za skupštinu, dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 18. srpnja, a tražbina za isplatu dividende dospijeva 16. kolovoza. 

Glavna skupština odlučivala je i o izboru tri nova člana Nadzornog odbora (NO).

Naime, predsjednik NO Dubravko Štimac te članovi Petar Vlaić i Damir Grbavac su, sukladno izmjenama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, dali ostavke na te dužnosti. 

Sukladno objavi Podravke da su usvojene odluke kao i u pozivu za skupštinu, umjesto trojice čelnika mirovinskih fondova u Nadzorni odbor koprivničke kompanije izabrani su Marina Dabić, Želimir Vukina i Tomislav Kitonić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije