Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRATEGIJA OBJEDINJAVANJA

Otvoreno predstavništvo HGK u Sarajevu: BiH nam je prirodni vanjskotrgovinski partner

Luka Burilović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.04.2018.
u 21:17

Na temelju jačanja gospodarske suradnje i ukupni će međudržavni odnosi biti bolji

Otvaranje predstavništva Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Sarajevu koje će djelovati pri hrvatskom veleposlanstvu u BiH dio je starategije objedinjavanja kapaciteta koje Hrvatska ima u inozemstvu kako bi jačala političke ali i gospodarske veze s važnim državama, kazala je danas ministica vanjskih i europskih poslova u Sarajevu. Sličan model spajanja klasične i gospodarske diplomacije koriste Austrija i Njemačka, dodala je ministica.

Na temelju jačanja gospodarske suradnje i ukupni će međudržavni odnosi biti bolji a Hrvatskoj je to posebni interes jer ima zadaću brinuti o pripadnicima hrvatskog naroda u BiH i time doprinositi uspješnoj i stabilnoj BiH i poziciji Hrvata u njoj, dodala je i najavila kako će sljedeće tjedna ured HGK biti otvoren i pri Generalnom konzulatu Hrvatske u Mostaru.

- Odabrali smo Sarajevo jer je BiH nama prirodni vanjskotrgovinski partner i uvijek među pet najvažnijih zemalja - kazao je predsjednik HGK Luka Burilović. Hrvatska je od 1996. na vrhu popisa najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH pri čemu se iz godine u godinu bilježi stalno povećanje trgovinske razmjene. Njena ukupna vrijednost u 2017. dosegnula je gotovo 2,2 milijarde eura pri čemu je izvoz iz Hrvatske u BiH bio vrijedan više od milijardu i pol eura.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar comparator
comparator
08:35 05.04.2018.

Zašto je tako lako prešućena zolja u Banjoj Luci ispaljena na neke naše tvrtke ?

AS
antun sklepic
12:10 19.04.2018.

ako im je dosada i išlo nekako sad će ih HGK osakatit

PU
Pukovnik
21:24 04.04.2018.

Tek sada?!? Bože sačuvaj nesposobnosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije