Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ina - Mol

Otkriveno veliko nalazište plina kod Slatine

plin
Josip Maljak/Pixsell
23.06.2010.
u 15:44

Ina i MOL kao ravnopravni partneri u ovom projektu sudjeluju u financiranju istraživanja i podjeli proizvodnje sa 50 posto udjela oba partnera.

Zajednički projekt Ine i MOL-a vezan uz istraživanje pograničnog hrvatskog i mađarskog područja u dravskoj potolini iniciran 2006. godine potpisivanjem ugovora u mađarskom gradu Zalaegerszegu rezultirao je otkrićem plinsko-kondenzatnog potencijala polja Zalata - Dravica na hrvatskoj strani ugovornog područja  Slatina - Zalata, navodi se u Ininu priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U priopćenju se nadalje navodi kako je ispitivanje na 3170 metara dubine pokazalo dotok plina u količini 370 tisuća prostornih metara na dan s manjom količinom kondenzata. Ispitivanjem je također potvrđeno kako se radi o komercijalnim količinama plina na hrvatskoj strani istražnog objekta.
- Preciznije vrednovanje novog nalazišta slijedi nakon interpretacije podataka dobivenih 3D seizmikom i izrade ležišne studije - poručuju iz Ine i dodaju kako će sada  napori oba partnera biti usmjereni na razradu otkrivenog polja radi početka proizvodnje i priključenja na plinski infrastrukturni sustav.

Ina i MOL kao ravnopravni partneri u ovom projektu sudjeluju u financiranju istraživanja i podjeli proizvodnje sa 50 posto udjela oba partnera. Prije tri godine otkriveno je plinsko-kondenzatno polje na mađarskoj strani granice, a  u travnju ove godine pristupilo se ispitivanju bušotine s hrvatske strane.

Ključne riječi

Komentara 5

SA
sadaive
13:15 01.07.2010.

Zašto se mi hrvati ne možemo nositi s teretom samostalnosti?

BO
boki2105
21:00 23.06.2010.

vau, koja vijest...hoče li sad logičnim slijedom pojeftiniti plin? moš mislit, kakva smo držvava jedino će cijena gore ići..

AN
Antiša
23:09 02.08.2010.

Nije li u Milni na Braču još u prošlom stoljeću otkriveno nalazište plina koji se ne eksploatira. Zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije