Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrokemija d.d.

Ostvarena dobit od 150 milijuna kuna u prvom kvartalu

Kutina: U Petrokemiji otvoren je novi pogon za pakiranje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
30.04.2020.
u 12:17

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za prvo tromjesečje iznosi 131 milijun kuna, u usporedbi s 56 milijuna kuna u prvom tromjesečju 2019. godine

Petrokemija d.d. objavila je danas rezultate poslovanja za prvi kvartal 2020. U prvom tromjesečju ta je tvrtka ostvarila neto dobit od 150 milijuna kuna, što je značajno povećanje u odnosu na 22 milijuna kuna neto dobiti u istom razdoblju prethodne godine. 

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za prvo tromjesečje iznosi 131 milijun kuna, u usporedbi s 56 milijuna kuna u prvom tromjesečju 2019. godine.

Kako ističu u tvrtki pandemija virusa COVID-19 u prvom kvartalu 2020. nije imala negativan utjecaj na potražnju za mineralnim gnojivima, što je uz sposobnost kompanije da održava kontinuiranu proizvodnju rezultiralo visokom količinom proizvodnje i prodaje.

Na poslovanje Petrokemije d.d. u prvom tromjesečju 2020. pozitivno su utjecale i implementirane mjere efikasnosti, kao i niže cijene prirodnog plina kao i naknada na emisije CO2.

Petrokemija d.d., ističu u tvrtki, i dalje pažljivo promatra razvoj situacije vezane uz COVID-19 i provodi sve preporuke HZJZ-a za očuvanje zdravlja i sigurnosti svojih radnika, te kontinuirano radi na procjeni učinaka pandemije na poslovanje Društva. 

"Postojeće stanje i struktura imovine i obveza Petrokemije, kao i sadašnja razina organiziranja i prilagodbe procesa odvijanja poslovnih aktivnosti u kriznim uvjetima, pokazuju sposobnost Društva za suočavanje s brojnim izazovima koje donosi sljedeće razdoblje", ističu u ovoj kutinskoj tvrtki.

Komentara 1

Avatar ElizabethAV75
ElizabethAV75
14:56 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije