Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanje

NLB odlučio Agrokoru prodati svoj udio u Mercatoru

Ivica Todorić
Robert Anić/PIXSELL
14.06.2013.
u 09:02

Nadzorni odbor Pivovarne Laške danas će popodne odlučivati o prodaji svog udjela u najvećem slovenskom trgovačkom lancu.

Nova Ljubljanska banka odlučila je Agrokoru Ivice Todorića prodati svoj udio od 10,75 posto u Mercatoru, dok će danas o prodaji raspravljati i Nadzorni odbor Pivovarne Laško, koji će najvjerojatnije potvrditi prodaju, piše RTV.

Nadzorni odbor Pivovarne Laške danas će popodne odlučivati o prodaji svog udjela u najvećem slovenskom trgovačkom lancu. Nakon njih suglasnost na prodaju moraju dati još nadzorni odbori Pivovarne Union i Radenske. Finance.si pišu kako će prodajni ugovor najvjerojatnije biti potpisan u ponedjeljak. Agrokor je, prema neslužbenim informacijama slovenskih medija, za dionicu Mercatora ponudio 120 eura, dok je prošle godine to bilo 221 euro, ali je prodaju spriječila politika.

Slovenska Vlada potvrdila prodaju NLB-ovih dionica

Predsjednik Uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko ovog je tjedna izjavio da su spremni prodati svoj dio u Mercatoru te da od njih to zahtijevaju i banke. Pivovarna Laško ima 8,43 posto udjela u Mercatoru, Pivovarna Union 12,33 posto, a Radenska 2,57 posto. Ako bi došlo do prodaje, Pivovarna Laško bi uprihodila 105 milijuna eura. Konzorcij prodavatelja ima ukupno 53 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

Mercator u Sloveniji zapošljava 12 tisuća ljudi, a posredno je za njega vezano još 100 tisuća radnih mjesta u poljoprivredi i prerađivačkoj industriji. Prodaju udjela Nove Ljubljanske banke potvrdila je sinoć i slovenska Vlada.

>>Vlasnici Mercatora: U igri još samo Agrokor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije