Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Ploče

Neto dobit Luke Ploče porasla za 351,64 posto u 2010. godini

luka
AFP
15.02.2011.
u 11:02

Iz uprave poručuju da unatoč neizvjesnostima prouzročenim globalnom krizom, Luka Ploče ipak osjeća lagani oporavak ekonomskih aktivnosti svojih partnera

Luka Ploče prošle je godina ostvarila ukupne prihode od 142,6 milijuna kuna, što je 31,4 posto više u odnosu na 2009. godinu, pokazuje financijsko izvješće kompanije objavljeno na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni rashodi iznose 127,6 milijuna kuna, što je 21,27 posto više na godišnjoj razini.

Za čak 351,64 posto porasla je neto dobit u 2010. i iznosila 15,03 milijuna kuna. Iz uprave poručuju da unatoč neizvjesnostima prouzročenim globalnom krizom, Luka Ploče ipak osjeća lagani oporavak ekonomskih aktivnosti svojih partnera.

- Tijekom 2009. godine partneri Luke Ploče - proizvođači metalurškog koksa, cementa, električne energije, željeznih proizvoda, aluminija i dr. održavali su proizvodnju na tehnološkom minimumu, stvarajući gubitke, što se odrazilo i na poslovanje društva - pojasnili su iz Luke Ploče.

- Za godinu 2010. možemo reći da se negativni trendovi u prometu nisu nastavili, dapače, pretovarili smo 4,5 milijuna tona robe, što je 58 posto više u odnosu na 2009. godinu – kažu u upravi. Porast prometa bilježe rasuti teret (79 posto), tekući teret (15 posto), dok generalni tereti bilježe pad od 8 posto. Zastupljenost tržišta u ukupnom prometu luke je BiH 62 posto, Italija (28 posto) i Hrvatska (10 posto).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije