Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrugli stol

Mrsić: Vladin je cilj da za 10 godina stopa zaposlenosti bude 75 posto

mirando mrsić
Žarko Bašić/PIXSELL
14.05.2012.
u 16:42

Nužna je reforma obrazovnog sustava kako bi se uskladio s potrebama tržišta rada

– Moramo stvoriti novi sustav stvaranja kadrova za tržište rada kako bi za deset godina, a što je cilj ove države, stopa zaposlenosti osoba od 20 do 64 godine iznosila 75 posto, kazao je danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na okruglom stolu "Tržište rada i kriza" u organizaciji magazina Banka.

Istaknuo je kako je potrebna reforma obrazovnog sustava u Hrvatskoj, odnosno njegovog usklađivanja s potrebama tržišta rada jer „nije pošteno da se mlade ljude upisuje na nezapošljiva zanimanja“.

Taj je problem Vlada prepoznala, dodao je, u činjenici da danas oko 60.000 mladih nema ni jednu godinu radnog staža.

 Što se tiče Zakona o poticanju zapošljavanja, Mrsić je kazao da je svjestan da 1600 kuna nije velika svota i dodao: 

– Nadam se da ćemo sredstva u proračunu za tu stavku povećati iduće godine. Zakon služi za pokretanje procesa zapošljavanja, a ne zato da bismo čekali da se pokrene sam od sebe.

 

 

Komentara 40

MO
mobuco
17:24 14.05.2012.

Ma koji vrag će vas trpiti nasljednih 10 godina???

DU
Dudek
17:32 14.05.2012.

Političar, nisam lopov ali bi znao gdje bi mogao ukrasti.

TH
than
17:09 14.05.2012.

\"...u činjenici da danas oko 60.000 mladih nema ni jednu godinu radnog staža.\" Cak i uz onu robovlasnicku metodu u kojoj se radi za 1600 kuna, 99% njih nikada niti nece doci na red da dobije iskustvou, jer ce postati prestari i jer drzava nema para za vise od nekoliko stotina godisnje, a i nema radnih mjesta gdje ih se moze smjestiti osim u drzavnim firmama da nose kavice i bleje u plafon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije