Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Instant-milijunaši

Može li novac kupiti sreću: Dobitnici otkrivaju što im se dogodilo nakon dobitka na lotu

Mary i Brian Lohse
Foto: YouTube
09.10.2015.
u 10:04

Oni kojima je dobitak na lotu donio dobro u životu savjetuju budućim dobitnicima da pronađu financijske savjetnike kojima mogu vjerovati i da slijede plan.

U teškim vremenima i besparici mnogi pomisle kako bi im dobitak na lotu riješio sve probleme. No, prema iskustvu većine onih kojima je to pošlo za rukom, čini se da novac ipak ne kupuje sreću.

Today Show naveo je nekoliko primjera Amerikanaca koji su postali instant-milijunaši. William Post osvojio je 16,2 milijuna dolara, što ga je prvo odvelo u dug, a zatim i u bankrot. Rhoda Toth završila je u zatvoru zbog porezne prijevare koja uključuje njezin dobitak na lutriji od 13 milijuna dolara.

Willie Seeley rekao je da je dobitak od 450 milijuna dolara najgora stvar koja mu se ikad dogodila. Bivša zaposlenica NBC-ja Jacki Cisneros rekla je da katkada želi ''jednostavnost života'' prije dobitka na lutriji. Cisneros je 2010. osvojila 266 milijuna dolara.

Ipak, ima i nešto drugačijih primjera. Mary i Brian Lohse, koji su potrošili dio svog dobitka od 202 milijuna dolara na pomaganje zajednici u Iowi, kažu da su naučili lekciju iz loših iskustava prošlih dobitnika. – Slušali smo o ljudima koji su činili loše stvari i na kraju loše završili. Mi smo bili prilično odlučni da ne završimo tako – rekli su.

Oni kojima je dobitak na lotu donio dobro u životu savjetuju budućim dobitnicima da pronađu financijske savjetnike kojima mogu vjerovati i da slijede plan.

Julie Leach, koja je radila u jednoj tvornici, nakon što je ovog tjedna osvojila na Powerballu dobitak od 310,5 milijuna dolara, odmah je dala otkaz. Kaže da je spremna na ono što joj taj dobitak nosi. – Ne želim da mi taj novac bude prokletstvo, želim da mi bude blagoslov – rekla je Leach.

>> Dao 'beskućnici' novac pa se šokirao kad ju je sreo drugi dan

>> Beskućnik joj htio dati svoj zadnji novac za taksi, nije se nadao što će ona učiniti

>> Misteriozni bogataš ostavlja novac skriven po gradu, evo zašto!

Komentara 10

Avatar dr. Evil
dr. Evil
11:45 09.10.2015.

Brzo ženo, dobio sam 50 mil. na lotu, pakiraj se... -Odlično, kamo idemo? -Ja nigdje!

AM
Axis Mundi
12:23 09.10.2015.

samo nepismena osoba po pitanju novca može se potpuno izbezumiti kad dobije veliki dobitak. hej, zamislite dobiti 300 milijuna dolara! najvažniji je stav koji duboko njegujete u sebi. on je ključan za vaš odnos s novcem. on može biti itekakav blagoslov, a ponašati se ko "pijana bu.dala" i nije znak inteligencije. i dakako, nije nikakva prepreka nastaviti normalno svoj život, ali moraš biti "ispravno podešen" i prestati na novac gledati kao na zlatno tele. novac je sredstvo plaćanja. tako dugo dok je sistem takav kakav je.

DU
Deleted user
10:25 09.10.2015.

Slučajni dobitnici,hahaha, znaju oni jako dobro koga izvlače. Ipak za ekstra prijevaru se treba kao i u svakom poslu malo potruditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije