Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice smjene

Mogu ostati u HAC-ONC-u iako nisu dobro radili svoj posao

HAC
Foto: Robert Anić/PIXSELL
18.07.2015.
u 20:00

Ako ne prihvate drugo radno mjesto, onda imaju pravo prvih šest mjeseci nakon smjene primati punu plaću, a drugih šest mjeseci polovicu iznosa plaće koje su dobivali kao predsjednik i član uprave

Goran Grbac i Željko Horvat, koji su s mjesta predsjednika i člana uprave tvrtke Hrvatske autoceste – Održavanje i naplata cestarine smijenjeni jer nisu dobro radili svoj posao, imaju pravo ostati i dalje raditi u tvrtki.

Ako ne prihvate drugo radno mjesto, onda imaju pravo prvih šest mjeseci nakon smjene primati punu plaću, a drugih šest mjeseci polovicu iznosa plaće koje su dobivali kao predsjednik i član uprave. A te plaće iznose oko 17 tisuća kuna neto. Grbac i Horvat imat će rok od osam dana nakon primitka rješenja o smjeni da se očituju hoće li ostati u tvrtki ili otići. Grbac je u HAC-ONC stigao 2014. iz Gavrilovića, a Horvat 2012. iz Upravnog odjela za promet Krapinsko-zagorske županije.

Na čelu HAC-ONC-a, koji je osnovan prije svega tri godine, dosad su bili i Jasmin Krizmanić te Alen Kruhak. Krizmanić je HNS-ov načelnik općine Gornja Stubica, a Kruhak je u HAC-ONC prešao iz HBOR-a. Nakon smjene njih su obojica ostala raditi u tvrtki, i to na visokim položajima s plaćam od 15-16 tisuća kuna. Krizmanić je koordinator za provedbu ugovora HAC-a i HAC-ONC-a, dok je Kruhak postao direktor financija HAC-ONC-a.

>> Smjene u tvrtki: Grđan, Kvaterinik i Cvrlje u HAC-ONC-u

Komentara 2

TH
than
20:10 18.07.2015.

Izgleda da moramo promijeniti pocetak himne. Vise nije Lijepa nasa, vec lijepa njihova...

ST
stefj
20:21 18.07.2015.

Eh, jako dobar primjer funkcije partije i uhljeba. Ovi dotični nisu ispali radi nesposobnosti, već radi previranja unutar vladajuće koalicije. Kako god se to okrene, svoju podobnost su dobro naplatili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije