Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva promotivna svinjokolja Mesoprerade

Moderni koncept prodaje domaćeg provjerenog mesa

Jolanda Rak Šajn
14.12.2021.
u 19:17

Kapacitet klaonice je 50.000 svinja i 3000 junadi, te proizvodnja 500 tona prerađevina na godišnjoj razini.

Kvaliteta i sigurnost nikad nisu bili važniji, a upravo je to nešto na čemu radimo u Mesopreradi. Smatramo da je za Hrvatsku važno, uz intenzivnu proizvodnju, revitalizirati te razvijati i ekstenzivno stočarstvo, posebice u svinjogojstvu, kako bi očuvali ruralna područja što bi ljudima osiguralo dodatni prihod, a u konačnici bi potrošači imali još bolju kvalitetu mesa, izjavio je vlasnik Mesoprerade Denis Matijević na imanju Kućanci gdje je priređena prva promotivna tradicijska slavonska svinjokolja.

Matijević objašnjava kako imaju već desetak mesnica u Slavoniji u kojima se kroz novi, moderni koncept prodaje domaće, lokalno meso, te nastavljaju sa širenjem maloprodajne mreže i na Zagreb.

- Potrošači sve više traže domaće, kvalitetno meso, te prerađevine poput kulena, čvaraka, kulenove seke, kobasica i slično - ističe Matijević čija tvrtka sa stogodišnjem tradicijom danas ima stotinjak zaposlenih.

Kapacitet klaonice je 50.000 svinja i 3000 junadi, te proizvodnja 500 tona prerađevina na godišnjoj razini. U proizvodnji tvrtka koristi domaću sirovinu većinom s područja Slavonije, koje, osim kroz mrežu vlastitih maloprodaja, distribuira i u maloprodajne trgovačke lance, izvozna tržišta i HoReCa kupce. Mesoprerada je 2020. godine započela proces poslovnog restrukturiranja kao nužne pretpostavke za efikasan rast poslovanja i razvoj društva.

Promijenjena je vlasnička struktura tvrtke te je pokrenut novi ciklus poslovanja, temeljen na novoj strategiji koja će, kako tvrdi vlasnik Mesoprerade Denis Matijević, u narednim godinama učvrstiti tržišnu poziciju društva kao mesne industrije koja kupcima garantira visokokvalitetne mesne proizvode, proizvedene po tradicionalnim recepturama i metodama.

VIDEO: Zdravko Marić o rastu razine cijena u sedam zemalja koje su uvodile euro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije