Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog COVID-19

Stočarima i peradarima izvanredna pomoć od 191 milijun kuna

Uoči sastanka užeg kabineta Vlade RH  Marija Vučković dala izjavu za medije
Zeljko Lukunic/PIXSELL
06.12.2021.
u 07:00

Paket pomoći stočarstvu ima za cilj odgovoriti na potrebe za saniranjem pretrpljenih gubitaka te osiguranja likvidnosti uzgajivača goveda, svinja, peradi i konja, kao i primarnih proizvođača u sektoru ovčarstva i kozarstva te im pomoći da očuvaju razinu primarne proizvodnje prije pojave COVID-19, navode iz resornog Ministarstva

Zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, do 13. prosinca žurno će se zaprimati zahtjevi peradara za potporu vrijednu 20 milijuna kuna te primarnih poljoprivrednih proizvođača u stočarstvu za ukupno 171 milijun kuna potpora, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Subjektima koji posluju kao odobreni objekti za klanje peradi dodijelit će se 14 milijuna kuna zbog pada prodaje i plasmana svježeg mesa te povećanih troškova nastalih zbog skladištenja, odnosno zamrzavanja većih količina mesa koje su naknadno plasirane na tržište po nižim prodajnim cijenama. Primarnim proizvođačima konzumnih jaja dodjeljuje se pak potpora od šest milijuna kuna zbog nemogućnosti plasmana jaja A-klase na tržište, pada cijene te većih količina jaja te klase koja su predana u preradu po nižim cijenama.

- Paket pomoći stočarstvu ima za cilj odgovoriti na potrebe za saniranjem pretrpljenih gubitaka te osiguranja likvidnosti uzgajivača goveda, svinja, peradi i konja, kao i primarnih proizvođača u sektoru ovčarstva i kozarstva te im pomoći da očuvaju razinu primarne proizvodnje prije pojave COVID-19. Od ukupne vrijednosti programa potpore od 171 milijun kuna, za sektor govedarstva osigurano je 88 milijuna kuna, za sektor svinjogojstva 65 milijuna kuna, za sektor ovčarstva i kozarstva 5 milijuna kuna, za sektor konjogojstva 3 milijuna kuna te za sektor peradarstva 10 milijuna kuna - kazali su u Ministarstvu poljoprivrede. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije