Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOCIJA TURIZMA

Mladi Vukovarci, Daruvarci i Opatijci – najoriginalniji

Dani poslova u turizmu
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/4
05.02.2018.
u 13:02

Pobjednici su proglašeni na završnici Dana poslova u turizmu, koji su u pet gradova privukli oko 15.000 tražitelja sezonskog posla.

Među 38 timova, koji su sudjelovali na natječaju „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“, najviše kreativnosti pokazali su učenici Srednje strukovne škole iz Vukovara, Ekonomske i turističke škole iz Daruvara te studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije.

Pobjednici su osmislili najoriginalnija rješenja za promociju ugostiteljsko-turističkih zanimanja, a nagrađeni su studijskim putovanjima ukupne vrijednosti 50.000 kuna u Baskijski kulinarski centar u Španjolskoj, u austrijski Centar izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam, te jednu hotelsku tvrtku u Hrvatskoj. Pobjednici su proglašeni na završnici Dana poslova u turizmu, koja je održana u Splitu, gdje se okupilo 75 poslodavaca i više od pet tisuća ljudi u potrazi za poslom. Za učenike osnovnih i srednjih škola ugostitelji i predstavnici hotelskih kuća u tom su gradu održali specijalističke edukativne radionice iz područja turizma i ugostiteljstva.

Inače, Dani poslova u turizmu, koji su projekt ministarstava rada i turizma, Zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, HGK, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca, održani su prije u Osijeku i Zagrebu, a specijalistički sajmovi u Vukovaru i Bjelovaru. Ukupno se odazvalo više od petnaest tisuća posjetitelja zainteresiranih za sezonsko zapošljavanje. Koliko će ih u konačnici i dobiti posao još se ne zna, ali procjenjuje se da će domaći turizam ove sezone trebati upravo između 15.000 i 20.000 radnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije