Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do 2018. godine

Mladen Fogec ostaje na čelu Udruženja stranih ulagača

ulagači
Foto: FIC
29.02.2016.
u 21:13

U lipnju će se održati veliki skup o izravnim stranim ulaganjima i predstaviti praska najkonkurentnijih zemalja u privlačenju stranih ulagača

Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska i dosadašnji predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council - FIC), izabran je za novog predsjednika udruženja na izbornoj skupštini s mandatom do 2018. godine, izvijestili su iz FIC-a.

Fogec će nastaviti raditi na unapređenju ulagačke klime u Hrvatskoj i jačanju suradnje s državnim tijelima, poslovnim udruženjima koja djeluju u Hrvatskoj te stvaranju čvršćih veza među postojećim ulagačima i onima koji tek dolaze na hrvatsko tržište.

Za nove potpredsjednike Udruženja izabrani su Zoltán Áldott, predsjednik uprave INA-e i Viktor Pavlinić, član Uprave i glavni financijski direktor Tele2. Uz njih kao novi članovi Upravnog odbora izabrani su Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i Marijana Bubalo, direktorica korporativnih poslova Philip Morris Zagreb. Na Skupštini su predstavljeni i novi članovi Udruženja - Raiffeisen banka, Triglav osiguranje, SGS Adriatica, TMF Croatia, PricewaterhouseCoopers i KPMG Croatia. 

Glavni tajnik FIC-a Igor Zgrabljić najavio je održavanje velikog skupa o izravnim stranim ulaganjima koji će se održati u lipnju ove godine u suradnji Udruženja stranih ulagača i veleposlanstava najkonkurentnijih zemalja svijeta, sve s ciljem predstavljanja najboljih svjetskih praksi na području privlačenja direktnih stranih ulaganja.

Na Skupštini se je i raspravljalo o planovima ulaganja članica od kojih se posebno izdvaja planirano ulaganje Ine u postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji Rijeka, a čija je vrijednost procijenjena na 400 milijuna dolara. Ova investicija bila bi jedna od najvećih u povijesti Hrvatske i ujedno najveća Inina investicija do sada, a čija će realizacija uvelike ovisiti o strateškom partnerstvu s Vladom RH, te stabilnom i predvidljivom regulatornom okviru te o efikasnosti tijela državne uprave.

>>Mladen Fogec: Milanović i Karamarko htjeli bi biti lideri, ali pitanje je – jesu li

>>Za Hrvatsku kakvu želimo potrebni su nam lideri s vizijom

Komentara 1

BA
barbaizamerike
21:20 29.02.2016.

rijesite prvo gruntovne I katastarske knjige onda trazite ulagace jer su mnogi ulagaci zbog nerjesenih gruntovnica odustali jedno na papiru a drugo u stvarnosti to jest na terenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije