Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEWYORŠKA BURZA

LinkedIn hit na burzi, vrijednost mu skočila na 8,9 milijardi dolara!

linkedIn
AFP/PIXSELL
20.05.2011.
u 08:52

Za usporedbu – 8,9 milijardi dolara iznos je koji je Microsoft izdvojio za kupnju popularnog Skypea. A to je čak 36 puta više nego što iznosi prihod LinkedIna u cijeloj 2010.

Velik uspjeh doživio je LinkedIn u prvom danu javne ponude dionica (IPO) na newyorškoj burzi. Dionica te društvene mreže za poslovne kontakte porasla je 108 posto – sa 45 dolara početne ponude (što je već bio smion iznos po mnogim analitičarima) na vrtoglavih 94 dolara po dionici na kraju prvog dana trgovanja. U prvom dijelu dana dionica je bila dosegnula čak i cijenu od 122,7 dolara.

To znači da se sada vrijednost LinkedIna procjenjuje na golemih 8,9 milijardi dolara! To je čak 36 puta više nego što iznosi prihod te tvrtke u cijeloj 2010. Za usporedbu, Google se ovih dana prodaje otprilike po cijeni koja je 5,5 puta veća od lanjskog prihoda.

Za još jednu usporedbu – 8,9 milijardi dolara iznos je koji je Microsoft izdvojio za kupnju popularnog Skypea.

Tako se LinkedIn doslovce u jednom danu našao u rangu najbogatijih američkih kompanija, uz bok, primjerice, Tiffany & Co. čija se vrijednost također procjenjuje na 8,9 milijardi dolara. Najveći dosadašnji dioničari tako su postali milijunaši. Procjenjuje se da osnivač LinkedIna Reid Hoffman sada posjeduje kapital oko 1,8 milijarda dolara ako se preračuna njegov udio u dionicama s aktualnom cijenom dionice na burzi.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
10:52 20.05.2011.

Dok država nema za plaće vojnika koji koji ratuju za nju, privatne firme se razbacuju novcem. Dok ta ista država nema za obnovu mostova, državnih autoputeva i lokalni cesti bogataši se bogate. Ah što će bogatašima ceste, kada imaju helikopte. I to je demokracija.

BR
brainiac
11:18 20.05.2011.

Jos jedan trzisni baloncic? Ovaj put sa socijalnim mrezama. Mislim da je i svakom djetetu jasno da jedna hebena web stranica ne vrijedi milijarde dolara.

ZA
zagabria1
12:53 20.05.2011.

ovo je naravno nerealna procjena koja će pasti. Ali tako je u kapitalizmu, ako uočiš povoljan val zajaši na njega, surfaj čim dulje i zaradi čim više love. Kasnije unucima pričaj. Tako je oduvijek bilo. Da bar netko kod nass tako napravi, svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije