Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki proizvođač traperica

Levi Strauss prodaje dionice i traži 587 mil. dolara

Levi's
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL
12.03.2019.
u 09:30

Levi’s je osnovan prije 145 godina i prvi je u svijetu kreirao traperice i danas spada među najveće svjetske brendove. Zapali su u teškoće zbog promjena ukusa potrošača, koji su se okrenuli jeftinijim brendovima i sportskoj odjeći

Američki proizvođač traperica Levi Strauss & Co najavio je jučer povratak na burzu nakon više od 30 godina izbivanja, a opetovanim uvrštenjem dionica u burzovnu kotaciju namjerava prikupiti 587 milijuna dolara. U kompaniji očekuju da će na burzi ponuditi 36,7 milijuna dionica po cijeni od 14 do 16 dolara. Time bi tržišna kapitalizacija kompanije iznosila oko 6,17 milijardi dolara.

Levis’ov povratak na burzu dolazi u trenutku kada proizvođači traperica bilježe snažnu potražnju za tim odjevnim predmetom. Primjerice, manji konkurenti poput American Eagle Outfittersa te Abercrombie & Fitcha prošloga su tjedna objavili dobre rezultate, potaknute robusnom prodajom trapera. Levi Strauss, koji uz odjeću prodaje i obuću, remene i novčanike, objavio je prihode za prošlu godinu od 5,6 milijardi dolara.

Levi’s je osnovan prije 145 godina i prvi je u svijetu kreirao traperice i danas spada među najveće svjetske brendove. Zapali su u teškoće zbog promjena ukusa potrošača, koji su se okrenuli jeftinijim brendovima i sportskoj odjeći. No, u prospektu namijenjenom ulagačima kompanija ističe kako namjerava prerasti u globalnog “lifestyle” lidera u muškoj i ženskoj modi.

Kako bi privukao mlade kupce, brend Levi’s namjerava ponuditi naručivanje traperica po mjeri kako bi kupcima omogućio vlastiti dizajn Levi’sovih proizvoda. Aranžeri Levi’sova IPO-a bit će skupina od 12 banaka, uključujući Goldman Sachs, JPMorgan, Bank of America Merrill Lynch i Morgan Stanley.

Pogledajte video o uvođenju eura:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije