Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao!

Znate li čemu služi mali džep na trapericama? Napokon je otkriveno

Foto: Shutterstock
1/2
06.10.2018.
u 08:00

On sigurno ne služi za držanje mobitela jer je premali, a i postoji odavno, znatno prije nego što se moglo predvidjeti otkriće mobilnih telefona

Traperice oduvijek imaju onaj mali prednji džepić na desnoj strani, no malo tko zna čemu on služi. Mnogi bi u njega stavljali kovanice ili druge sitne stvačice s kojima bi se potom mučili kad su ih morali izvaditi. 

On sigurno ne služi za držanje mobitela jer je premali, a i postoji odavno, znatno prije nego što se moglo predvidjeti otkriće mobilnih telefona, piše Independent.

Ekspertica za traper i tekstil, Renata Janoškova, citirala je Levi Straussa, ikonu američkog brenda, da je riječ o džepu namijenjenome za sat:

- Davnih dana oko 1800., kauboji su nosili satove na lancu i držali ih u svojim prslucima. Kako se ne bi slomili, Levis je osmislio maleni džepić u hlačama gdje su kauboji mogli spremiti sat bez straha da bi se mogao razbiti. 

>> Pogledajte video Top 10 padova na modnim pistama



Ključne riječi

Komentara 13

BI
Biouskoli91
08:22 06.10.2018.

Dragi VL (tj. u ovom slucaju Linda ili Karolina), drago mi je da ste napokon uspjeli odgonetnut taj veliki misterij. No da ste nekoga priupitale, prije bi to saznale, jer je to od davna poznato.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
09:17 06.10.2018.

Nisu u pitanju kauboji, nego rudari. Zašto širite dezinformacije?!

ST
Stipan
09:37 06.10.2018.

VL otkriće stoljeća ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije