Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Guess kažnjen s 40 milijuna eura zbog većih cijena za Hrvatsku i istočnu Europu!

Komisija je utvrdila da su njihovi proizvodi u prosjeku za pet do deset posto skuplji u Bugarskoj, Hrvatskoj, Estoniji, Latviji, Litvi, Poljskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji nego u zemljama zapadne Europe
18. prosinca 2018. u 10:32 2 komentara 785 prikaza
šoping
Foto: Thinkstock

Europska komisija odlučila je u ponedjeljak kazniti tvrtku Guess, poznati modni brend, sa skoro 40 milijuna eura globe zbog blokiranja internetske prekogranične prodaje i zadržavanja umjetno viših cijena u zemljama srednje i istočne Europe u odnosu na zapadne članice EU-a.

Odjeća internet prodaja Ovo su modni brendovi koji će se moći kupovati online u 96 zemalja svijeta

Europska unija je zabranila stavljanje barijera u internetskoj trgovini, geoblokiranja. Pojedine internetske trgovine nisu dopuštale prodaju u nekim zemljama članicama, što predstavlja diskriminaciju potrošača. Nova pravila o zabrani geoblokiranja na snazi su od 3. prosinca.

"Kroz ugovore o redistribuciji, Guess je pokušao spriječiti potrošače u EU-u da kupuju u drugim članicama EU-a, sprječavajući trgovce da reklamiraju i prodaju u inozemstvu. Tvrtka je na taj način uspijevala održavati cijene umjetno visokim, posebice u zemljama srednje i istočne Europe. Zbog takvog ponašanja danas smo sankcionirali Guess. "rekla je povjerenica za tršišno natjecanje  Margrethe Vestager.

Kabina za presvlačenje tko bi to kupio? Modni brend uvrijedio kupce: Na etiketi za veličinu piše - Debela si!
 
 

Komisija je smanjila kaznu za 50 posto, na 39.821.000 eura, jer je Guess, tvrtka sa sjedištem u Sjedinjenim Državama surađivala u istrazi. Komisija je utvrdila da su Guessovi proizvod u prosjeku za pet do deset posto skuplji u Bugarskoj, Hrvatskoj, Estoniji, Latviji, Litvi, Poljskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji nego u zemljama zapadne Europe.

Pogledajte video: Poznate Hrvatice nosile su reviju “Kreirano srcem”

 

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • zagabria1:

    Zašto na s to ne čuti. Pa zato jer je to EU, zajednica neravnopravnih država gdje starije članice iskorištavaju one mlađe i svi zajedno tonu u nepovrat pred američkom i kineskom konkurencijom . Umjesto da potiču konkurentnost oni je zatiru, neshvatljivo

  • Menjik:

    guess je nekvalitetno sranje od marke. cijene im se temelje na imenu, a ne na kvaliteti.