Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

"Kad Dioki pokaže volju da plati dug, i Ina će biti fleksibilnija"

Iako su se pojavile informacije da je Dioki danas uplatio 70 milijuna od 120 milijuna kuna duga, direktor Ine kaže kako to ne zna te da ga zanima da Dioki uplati cijeli dug.
25. svibnja 2010. u 17:08 4 komentara 3 prikaza
aldott
Foto: Arhiv VL

Kad Dioki pokaže volju da će platiti znatan dio duga koji iznosi 120 milijuna kuna, i Ina će biti fleksibilnija. Odgovorio je tako jučer Zoltan Aldott, predsjednik uprave Ine, na pitanje hoće li ta naftna kompanija danas Diokiju zaustaviti isporuku etana, a potom i plina kako je bila najavila. Aldott je pak na izravna pitanja je li Dioki jučer uplatio barem dio duga Ini, jer pojavile su se informacije kako je ta tvrtka na račun Ine uplatila 70 milijuna kuna i kako joj je zbog toga odblokiran račun, odgovorio kako ne zna je li išta uplaćeno te da njega zanima da ta tvrtka podmiri cijeli dug.

Aldott se trudio objasniti kako je riječ o financijskoj disciplini, odnosno kako dioničari Ine nisu dužni potpomagati privatnu tvrtku Dioki koja toj naftnoj kompaniji već godinu dana ne plaća svoje obveze. No, treba i podsjetiti kako ni Ina nije bila odveć financijski disciplinirana kada je nabila više od 1,5 milijardi kuna duga državi zbog neplaćenih naknada iz cijene benzina za gradnju cesta i autocesta te neplaćenih poreza. Aldott tvrdi da stalno razgovaraju s vodstvom Diokija te podsjeća kako problem neplaćanja te tvrtke nije od jučer.

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
  • Ugo Kajvez:

    Sada nam mađari kroje gospodarsku politiku, ... mislim da bi te mađare trebalo čizmom u dupe iz hrvatske .......

  • lija11:

    A kaj to nas uzbuđuje kad SU MAĐARI VLASNICI SVEGA ...nama mrvice!

  • gary1:

    HDZ-eovske komunjare su pokrale, pa rasprodale sve što je vrijedilo u Hrvatskoj, na čelu sa rodjacima iz Širokog i Imotske krajine